Jõõpre kool võitis loomekonkursil teleri

, klassijuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõõpre kooli seitsmendikud võitsid loomingukonkursi "Unistuste koolisöökla" peaauhinna - teleri.
Jõõpre kooli seitsmendikud võitsid loomingukonkursi "Unistuste koolisöökla" peaauhinna - teleri. Foto: Erakogu

Jõõpre kooli 7. klass osales Tervise Arengu Instituudi (TAI) korraldatud üleriigilisel loomingukonkursil „Unistuste koolisöökla“ ja võitis oma videoga peaauhinna, 32tollise LCD-teleri.

Juba 2007. aastast korraldatavale loomingukonkursile „Unistuste koolisöökla“ saavad joonistusi saata kõik kooliõpilased, vanem vanuseaste (7.-12. klass) võib konkursil osaleda ka omaloomingulise kolmeminutilise videofilmiga.

Jõõpre kooli 7. klassi video tarvis filmisime tavalist supipäeva ja seejärel tegime piduliku klassiõhtu teemal „Restoranis“, et näidata, milline võiks olla üks lihtne, kuid tervislik koolilõuna.

Klassiõhtul valmistasid tüdrukud klassijuhataja eestvedamisel õhtusöögi: karririisi, hautatud kana basiiliku ja sidruniga, toorsalati ning magustoiduks puuviljasalati kohupiimavahuga. Toit tuli lihtne, maitsev, tervislik ja ilus. Lauakatmisõpikust said õpilased näpunäiteid serveerimise ja salvrättide voltimise kohta. Kaasa aitasid ka lapsevanemad, kes saatsid kodust tervisliku toidu tarvis maitsetaimi, aed- ja puuvilju, mis kõik oma koduaedadest pärit. Isegi kohupiim tuli otse taluköögist.

Ettevalmistus „restorani“ tulekuks nõudis omajagu aega: tüdrukud sättisid end pidulikult riidesse ja tegid soenguid, poisid triikisid särke ja õppisid lipsusõlme tegema. Kooli kokatädi Vally Lõugas aitas lauakombeid meelde tuletada ja osales filmiski.

Kuigi film lõppes uuesti tavalise supipäevaga, andis lõpusõnum lootust, et unistused võivad teoks saada, kas või teosammul. Videofilmi saab vaadata Tervise Arengu Instituudi kodulehelt.

Videofilmide tegemine on küll aeganõudev ettevõtmine, kuid põnev ja meeldib lastele väga, eriti siis, kui see toob eduelamuse. Ka oktoobris toimunud sõltuvuskonverentsil hääletas publik Jõõpre kooli 7. klassi videod 1. ja 3. koha vääriliseks.

Võiduteler paigaldatakse 7. klassi ruumi ja seda saab kasutada nii õppetöös kui ka klassiüritustel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles