Pärnu-Jaagupi kool valis häid eeskujusid

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi Oma Riigi head eeskujud 2012 Madis Koit, Reigo Laev, Viktoria Ellermaa, Iris Lõsjuk ja Anne Marie Tasane.
.
Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi Oma Riigi head eeskujud 2012 Madis Koit, Reigo Laev, Viktoria Ellermaa, Iris Lõsjuk ja Anne Marie Tasane. . Foto: Erakogu

Pärnu-Jaagupi gümnaasium tähistas kodanikupäeva ja tunnustas õpilasi, kes valiti heaks eeskujuks.

Õpilastele kodanikupäeva sünnist ja tähistamisest ülevaate  andnud direktor Lembit Rebase ütlust mööda seisneb kodanikuks olemise valgus iga inimese enda väärtustes ja väärtushinnangutes. „Hea kodaniku tunneme ära selle järgi, millised on tema igapäevased otsused ja tegevused,“ rääkis ta.

Pärnu-Jaagupi gümnaasiumis ehk Oma Riigis on kõigile kooliuksest sissetulijatele nähtaval kohal stend, kus on kirjas kooli väärtushinnangud. „Vaadakem,  mõelgem ja toimigem selliselt, et me kõik igapäevaselt, kõik oma hetked võiksime olla sellises soovitud keskkonnas. Tunnustagem selles suunas püüdlejaid,“ lausus Rebane.

Teist aastat valis kool head eeskuju. Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi projektijuhi noorsootöö alal Anne Aluse jutu järgi valisid õpilased hea eeskuju oma kooli õpilaste seast. Kokku esitati viis kandidaati. Et kõik kandidaadid väärisid tunnustust, otsustati igaühte neist meenega tunnustada.

Kogu kooli heaks eeskujuks valiti Madis Koit, kes on silma paistnud oma heade külgedega. Õpilased on kirjeldanud teda kui ettevõtlikku, sõbralikku, heasoovlikku, huumorimeelset, sportlase hingega, loovat, organiseerivat, juhtivat, positiivset ja tulihingelist seltskonnahinge. „Madis on suur spordiarmastaja, kes esindab valda igal alal, milles vähegi võimalik. Madis esitati ka üle-eestilisele „Hea eeskuju“ konkursile, kus ta sai 17 parima hulka,“ tunnustas Alus.

Heaks eeskujuks valiti veel Reigo Laev, kes on silma paistnud suure armastusega kooli vastu. Reigo on kaaslaste iseloomustuse järgi alati rahulik, huumorimeelne, sõbralik, sportlik, juba täitsa küps mees, kes teab oma väärtusi, oskab igas olukorras jääda iseendaks ja käitub väärikalt.

Algklassidest valiti headeks eeskujudeks kaks sõbralikku, lahket ja hoolivat tüdrukut. Need on Iiris Lõsjuk ja Anne-Marie Tasane. Kooli kõige sõbralikumaks ja kaaslasi toetavamaks õpilaseks valiti Viktoria Ellermaa, kes on väga heasüdamlik ja sõbralik kõigi suhtes, alati abivalmis, hea kuulaja, lohutaja ja väga helde südamega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles