Aidsipäeval kuuleb loenguid ja muusikat

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aidsiohvrite mälestupäeval süüdati Pärnus küünaldest aidsi rinnalipsu kujutis.
Aidsiohvrite mälestupäeval süüdati Pärnus küünaldest aidsi rinnalipsu kujutis. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Taaskord tullakse 1. detsembri pärastlõunal Pärnus aidsiohvreid mälestama noorte vabaajakeskusesse, kus veedetakse päev asjakohaste loengute ja noorte muusikute seltsis.

Vabaajakeskuse noorsootöötaja Olle Nõmme tutvustuse kohaselt algab üritus keskuses esitlusega, kus räägitakse haiguse eeltunnustest, doonorlusest ja sellest, kuidas võib saada viirusnakkuse. Turvaseksist kõneldes tuleb juttu nii kondoomidest kui muudest vahenditest ja nende kasutamisest. Kohapeal saab teha aidsi kiirtesti.

Mängib kaks noortebändi: The Boondocks ja Jan & Siim. Päeva lõpetuseks põletatakse Pärnu noorte vabaajakeskuse hoovis küünlaid, millest on moodustatud solidaarsuslips.

Rahvusvahelist aidsiohvrite mälestuspäeva tähistatakse alates 1983. aastast, Eestis 1993. aastast. Et aids jätkab hävitustööd kogu maailmas, mälestatakse sel päeval lahkunuid ja püütakse saavutada epideemiaga võitlemisel ühiskonnas üksmeel.

Eesti Punase Risti Pärnumaa selts on sellel päeval süüdanud aidsiohvrite mälestuseks küünlaid, jaganud linnakodanikele kondoome ja teavet HIV ja aidsi kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles