Raamatukogus näeb Mika Kaurismäki filmi "Vennaksed"

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Mika Kaurismäki filmist "Vennaksed".
Kaader Mika Kaurismäki filmist "Vennaksed". Foto: Kaader filmist

Kolmapäeval, 5. detsembril linastub Pärnu keskraamatukogu suures saalis Soome režissööri Mika Kaurismäki film "Vennaksed".

"Vennaksed" on satiiriline lugu kolme venna kohtumisest oma isaga. Ivar (51, kirjanik), Mitja (49, filmiprodutsent) ja Torsti (51, sotsiaalhoolekande töötaja) on vennad, kellel on sama isa, Paavo (70), ent emad on kõigil erinevad. Nad ei ole üksteist kaua näinud ja kohtuvad üle pika aja isa 70 aasta juubelil.

Tegemist on Mika Kaurismäki mängufilmiga, mis oma stiililt ja olemuselt meenutab veidi tema eelmist, 2008. aastal linastunud mängufilmi „Kolm tarka meest“.

Ka filmi „Vennaksed“ keskmes on tugev näitlejatöö, mis võimaldab luua täpse ja tundliku psühholoogilise portree tänapäeval üha enam levinud peremudelist – lastest, kellel on sama isa, ent erinev ema. Selles filmis on aga lastest saanud täiskasvanud mehed, kes ei ole oma eluga väga rahul. Saades kokku oma ühise isa juubelil, hakkavad nad oma isiklikus ebaõnnes süüdistama ei kedagi muud kui isa.

Kuigi Aki Kaurismäki vend Mika on seni põhiliselt tuntust kogunud dokumentaalfilmidega, kuuluvad tema mängufilmid kindlalt uue põlvkonna Soome väärtkino repertuaari.

Film on soome keeles ingliskeelsete subtiitritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles