Pärnumaa esitas kuus kultuuripärli kandidaati

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maakondlikele kultuuripärli preemiatele on esitatud kokku 98 kandidaati, kuid osas maakondadest ettepanekute esitamine veel kestab.

Kõige enam ettepanekuid – 19 – esitati Tartumaal, teatas Eesti kultuurkapital. Järgnevad Lääne-Virumaa 13, Ida-Virumaa kümne, Saaremaa kaheksa, Harju- ja Viljandimaa seitsme, Pärnu-, Valga- ja Võrumaa kuue, Läänemaa viie, Raplamaa nelja ning Hiiu- ja Jõgevamaa mõlemad kolme kandidaadiga.

Kultuuripärli preemia eesmärk on innustada ja tunnustada kunstide, rahvakultuuri, kehakultuuri ja spordi valdkonnas tegutsejate erialast pühendumist maakondades.

Preemia kandidaadiks saab esitada vastavas maakonnas tegutsevaid füüsilisi isikuid, kellel jooksval aastal on silmapaistvaid teeneid oma maakonna kultuuri- ja spordielu edendamisel.

Kultuurkapitali nõukogu algatas kultuuripärli preemia 2006. aastal ja seda annab maakonnast olenevalt välja kas ainult kultuurkapitali maakondlik ekspertgrupp või teeb ta koostööd maavalitsuse või omavalitsusliitudega.

Preemia suurus võib koostööpartnerite panusest tingituna maakonniti erineda. Kultuurkapitali eraldatav preemiasumma on kõigis maakondades ühesuurune, tänavu 1300 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles