Jüri Kaldoja võitis Eesti meistrikulla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kaldoja kiirusrekordi jahil.
Jüri Kaldoja kiirusrekordi jahil. Foto: Margo Vesselov

Purjelaudurite kiirussõidu Eesti meistrivõistlustel oli kahe etapi kokkuvõttes parim Pärnu surfiklubi liige Jüri Kaldoja, võitjale järgnesid Tallinna mehed Erno Kaasik Extreme klubist ja Andres Kaasik Jahe tiimist.

Esikümne hulka mahtusid pärnakatest veel Lembit Seljamaa viiendana, Toomas Kasenurm seitsmendana ja Margo Vesselov üheksandana.

Meistrivõistluste esimesel etapil suutis Kaldoja 10 sekundi jooksul saavutada kiiruse 63,649 km/h, teisel etapil oli tema tulemus 70,250 km/h. Mõlemad osavõistlused toimusid Pärnu lahel.

Ligi kolm aastakümmet purjelauasõitu harrastav Kaldoja ütles, et tema üks trumpe on suur treeningute maht. “Sel aastal olen kirja saanud üle 100 sõidupäeva,” rääkis Eesti meister. “Kiirussõitudel kasutan spetsiaalset lauda ja 6,3ruutmeetrilist purje.”

Väärib märkimist, et Jüri Kaldoja on sel aastal parandanud kuuel korral Eesti rekordeid. Tippkiiruse rekord on 71,52 km/h ja tunnisõidu tippmark 43,7 km/h.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles