Pärnu jõulukuusel süüdatakse tuled

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Eliisabeti koguduse õpetaja Enn Auksmann süütab pühapäeval Rüütli platsil esimese esimese advendi puhul küünla, millest saab iga soovija tule ka koju kaasa viia. Arhiivifoto.
Pärnu Eliisabeti koguduse õpetaja Enn Auksmann süütab pühapäeval Rüütli platsil esimese esimese advendi puhul küünla, millest saab iga soovija tule ka koju kaasa viia. Arhiivifoto. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Esimesel advendil, 2. detsembril süüdatakse tuled Pärnu jõulukuusel, nii Rüütli platsil kui Keskväljakul.

Sarnaselt möödunud aastaga leiavad tänavugi esimese advendipühapäeva sündmused aset Rüütli platsil.

Pärastlõunal saab Eliisabeti kirikus kuulata jõululaule. Seejärel liigub advendituli kirikust Rüütli platsile, kus jõulumuusikat mängivad puhkpilliorkester Saxon ja Pärnu Kammerkoor. Lions klubi Koidulad jagab sooja jõulujooki ja piparkooke.

Pärnu Eliisabeti koguduse õpetaja Enn Auksmann pöördub linnarahva poole ning süütab esimese küünla, millest saab iga soovija tule ka koju kaasa viia. Esimese advendipühapäeva värv on valge- süüdatakse valge küünal, mis tähendab tänulikkust, rõõmu ning pidu. Linnapea Toomas Kivimägi annab edasi head soovid advendiajaks.

Tänavu kaunistavad Pärnut sinised, punased ning valged jõulutuled, mis süttivad samuti pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles