Teeme kaevudele luugid!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Õõvastav on ajalehest lugeda järjekordsest kaevusurmast ja süüdlaste otsimisest. Kõrvalistes kohtades asuvate kaevude avad tuleb katta 50 millimeetri paksustest servamata tammelaudadest luukidega. Seesugused luugid seisavad paigal, sest neid kokku ei osteta ja need püsivad kümneid aastaid.

Olen oma sillatruubid valmistanud tammelaudadest, kannavad traktorit.

Kaevud, mida ei vajata, võib täita pinnasega või betoonida. Mõttetu on kaeve katta suvaliste materjalidega, mis kätte satuvad. Puitluukide valmistamisega peaks ju ometi toime tuldama. Võibolla leidub inimesi, kes arvavad, et tamm on seesuguseks ettevõtmiseks hinnaline, ent kas inimelu on odavam?

Kutsun Pärnu Postimehe kaudu korraldama aktsiooni ”Lõpp surmakaevudele!“. Inimelude säästmise nimel pole mul kahju mõnest oma metsa tammest, kui peaks vaja minema. Piltlikult öeldes: võtame kätest kinni ja käime Eesti surmakaevude leidmiseks läbi!

(Kui Pärnu linnavalitsusel tekib puidusoov, siis lahke pakkuja telefoninumbri saab arvamustoimetusest.)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles