Kuninga kooli viiendikud ööbisid kummituste keskel

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninga kooli viiendike kooliöö.
Kuninga kooli viiendike kooliöö. Foto: Siiri Paasma

Pärnu Kuninga tänava põhikooli 5.s klass elas edukalt üle kooliöö, kuigi öövarjus toimus vanas väärikas koolihoones imelikke ja asju.

Ühel õhtul pakkisid Kuninga kooli viiendikud oma magamisriided kokku ja tulid kooli tagasi, et seal öö mööda saata. Enne uneaega jäi aga veel palju aega, et üheskoos midagi ette võtta.

Keset mängulusti hakkas koolimajas äkitselt juhtuma midagi kummalist. „Raamatukogu uks läks väljastpoolt lukku ja keegi kolistas ukselingiga,“ kirjeldas viiendike klassijuhataja Siiri Paasma. „Pärast seda hakkas keegi tundmatu õpilasi grupi kaupa välja kutsuma. Nad viidi ringkäigule mööda maja, kus igasuguseid veidraid asju näha oli.“

Keldris oli ajalooteater, koridorides kostümeeritud kujud ja saalis põnev tseremoonia küünalde ja sääreluudega. „See, et kummitusi päriselt olemas pole, ununes hämaruses ja põnevuses päris kiiresti ja hirmul olid suured silmad,“ jutustas Paasma. „Soe tee ja õpetajate julgustavad sõnad tõid pärast mängu lõppu jälle naeratused näole.“

Öö koolis möödus rahulikult kuni hommikul kella seitsmeni, kui koolionu akna taga veel natuke kummitas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles