4H võttis aasta kokku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
4H Pärnumaa piirkond lustis Tootsis ja võttis aasta kokku.
4H Pärnumaa piirkond lustis Tootsis ja võttis aasta kokku. Foto: Erakogu

Reedel, 30. novembril pidasid 4H noored ja juhendajad Tootsi lasteaias-põhikoolis aastakoosoleku.

Ettevõtmise korraldasid klubi Kärmed Tootsikad liikmed ja juhendajad Inga ja Ülo Raudsepp. Pärnumaa klubid Kadjastest, Kaelaselt, Pärnjõelt, Tootsist, Paikuselt, Pärnust, Jõõprest, Lavassaarest, Tõstamaalt ja Häädemeestelt tegid oma kokkuvõtted aasta tegemistest. Valiti uus Pärnumaa juhatus, noortejuhatus ja kinnitati piirkonnajuht. Pärnumaa piirkonna töö hinnati väga heaks.

Kui uue aasta tegevuskava kinnitatud sai, kõlasid kaunid jõululaulud Hedi Maaroosi, Heleri Alli ja Kairi Jansoni esituses.

Järgmiseks tegevuseks oli nii noortele kui juhendajatele fotojaht. Koolimajast tuli leida kuus kohta, kus teha vastavalt etteantud teemale pilt. Elevust ja sagimist oli küllaga ja tulemused väga toredad.

Siis oli aeg minna ujulasse sulistama, see oli ühtlasi 4H noortele jõulukink Tootsi vallavalitsuselt. Kes ujuda ei tahtnud, tegutses koolimajas töötubades. Tublid noored Daily Raudsepp, Katrin Klemmer ja Liis Rekand õpetasid tegema jõulukompositsiooni, linnukest ja jõulukaarti.

Õhtu jätkus show-programmiga „Minu klubi suudab!“, mille põhimõte on pärit hästi tuntud telesaatest. Kokku võistles 12 klubi, nende hulgas sõprusklubi Lätist. Põnevusega vaadati, kui hästi saadakse hakkama kartulikoorimise, asjade lõhna järgi ära tundmise, aedubade tõstmise, suurel võimlemispallil hüppamise, Euroopa riikide lippude tundmise, inimeste vanuse määramise ja laulude tundmisega.

Et tegemist oli ikkagi aastalõpu üritusega, ei jäänud keegi kingist ilma: appi tulid meile Endla teater, Büroomark Pluss, Wendre, Expressions, Avon.

Nüüd sai minna õue tõelist Rufi ilu nautima, väga tore oli klubi igal liikmel oma salasooviga jõuluvanale õhku lennutada oma latern. Oli imeline vaatepilt, kuidas kokku 15 laternat pimedas öös kaugusse lendasid.

Kui õues juba varbad ja näpud külmetama hakkasid, oli õige aeg need soojaks tantsida. Vahepeal maitsti Vändra tarbijate ühistu kingitud kringleid.

Tants aga muudkui jätkus, sellele aitas kaasa diskor Karl-Hendrik Leppmets. Ringi jooksid ka päkapikud šokolaadide ja üllatustega.

Kell oli juba üle südaöö, kuid tantsijaid oli saalis ikka veel kümneid. Lõpuks tuli vapramatelgi tants lõpetada ja magama minna, et järgmisel päeval tegus olla.

Laupäeva hommikul, 1. detsembril jätkus päkapikupäev suure ringutamisega. Tootsi tüdrukud panid kõik noored vapralt tantsu lööma. Kui natuke oli keha kinnitatud, algas piparkoogiplakati joonistamine. Kõikide klubide tööd on nüüd uhkelt kooli teise korruse koridoris vaatamiseks.

Järgmine etteaste tuli sõprusklubilt Lätist, nimelt õppisime lätikeelseid sõnu ja laulsime kaks jõululaulugi. Etteaste pakkus palju elevust, sest paljud lapsed said kingiks Läti 4H mütsi.

Järgmisena tuli külla endine 4H liige klubist Kärmed Tootsikad Moonika Org. Moonika rääkis elust ja tööst Islandil. Väga huvitav oli vaadata pilte ja kuulata muljeid saareriigist. Mõnele noorele tuli üllatusena, et sealne elu siinsest nii erinev on.

Järgmine külaline oli Jüri Makarov koos perega. Jüri rääkis noortele motospordist, tehnikast ja näitas, kui kõva häält teeb üks võidusõidu mootorratas. Loomulikult oli kõigil hiljem võimalus vägeva mootorrattaga pilti teha.

Klubi Kärmed Tootsikad liige Ergo Veskilt oli kokku pannud slaidiprogrammi fotojahist. See tekitas jällegi saalis palju elevust. Seda saab vaadata Pärnumaa 4H facebooki lehelt.

Kui lõunasöök söödud, koguneti saali tänamisele ja ürituse lõpetuseks lauldi 4H laulu. Üritus andis noortele energiat ja motivatsiooni edasisteks tublideks tegemisteks.

Pärnumaa piirkond soovib kõigile oma liikmetele, sõpradele ja toetajatele kauneid jõulupühi ja imelist uut aastat!

Copy

Märksõnad

Tagasi üles