Varbla tuulepargi ehitus võib planeeringuvea tõttu seiskuda

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulepark.
Tuulepark. Foto: Henn Soodla

Pärnu maavanem Andres Metsoja lubab peatada Varbla valda rajatava tuulepargi ehituse, kui vastuolu planeeringu ja ehitusloa vahel lahendust ei leia – nimelt on kaardile kantud tuuliku õiged koordinaadid, kuid ehitis asub joonisel vales kohas.

Varbla vallavanem Sivar Tõnisson püüab selgitada, kuidas sai juhtuda, et detailplaneeringu kaardil asub tuulik umbes 150 meetrit eemal kohast, kuhu seda tegelikult rajatakse, ja on ka ehituskeelualal, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Viga on kõikidel planeeringuga tegelnud instantsidel ja isikutel kahe silma vahele jäänud, kuigi planeering kehtestati juba kümme aastat tagasi. Nüüd avastas möödalaskmise valda maa ostnud inimene ja pöördus maavalitsuse poole.

"Kahtlemata on olukord rumal. Investeeritud on, ehitustegevus käib, aga detailplaneeringuga väljastatud ehitusload vastavuses ei ole," nentis Andres Metsoja.

Varbla volikogu peaks planeeringu küsimust arutama 12. detsembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles