Pärnu ooperipäevadel täitub kümme aastat

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel jõuab Pärnu ooperipäevadel publiku ette Rimski-Korsakovi ooper „Jõuluöö“.
Reedel jõuab Pärnu ooperipäevadel publiku ette Rimski-Korsakovi ooper „Jõuluöö“. Foto: Eesti Kontsert

Pärnu ooperipäevad tähistavad sel nädalavahetusel oma 10. sünnipäeva mitme põneva etendusega.

Kaheksa aastat Pärnu suve ilmestanud Pärnu ooperipäevad tegid aasta tagasi kannapöörde ja kolisid lumisesse detsembrikuusse. Et toimumisaja muutus ennast õigustas, tõestab see, et ka tänavused ooperipäevad toimuvad jõulukuu alul.

Ooperipäevade juht Marika Pärk ütles, et suvel tulevad Pärnusse niikuinii kõik: „Meie püüame teha nii, et inimesed tuleksid Pärnusse just ooperi pärast.“

Tänavuste ooperipäevade peakülaline on Kiievi riiklik laste ja noorte ooperi- ja balletiteater. Nimest hoolimata ei ole tegu lasteteatriga, vaid tänavu 30 aasta juubelit tähistanud täismõõdulise ooperiteatriga, mille repertuaaris on ligemale 50 ooperit, balletti, muusikali, muusikalist etendust, sümfoonilist ja oratoriaalset teost. Teatri loomingulisse kollektiivi kuulub 250 artisti.

Reedel jõuab Pärnu publiku ette siin väga harva esitatav Rimski-Korsakovi ooper „Jõuluöö“.

Laupäevane traditsiooniline ooperigala on seekord pühendatud Ukraina ooperimuusikale ja Ukraina köögile.

Galaõhtut juhtiva Mart Miku sõnutsi on kontserdi esimene osa otsekui seiklus mööda Ukraina ooperiliteratuuri, mida ilmestab vähemtuntud heliloojate Nikolai Lõssenko, Semjon Gulak-Artemovski ja Anatoli Kos-Anatolski ooperilooming. Gala teises osas kõlab ooperiklassika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles