Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamat.
Raamat. Foto: Internet

Uusi raamatuid tutvustavad Kadi Taremaa ja Heda Piiriste Pärnu keskraamatukogust

Tuula-Liina Varis, „Kilpkonn ja õlgmarssal“

Tuula-Liina Varis on vabakutseline kirjanik Soomes, kes elas aastaid koos Pentti Saarikoskiga, kirjanikuga, keda peeti suisa geeniuseks ja kes armastas publikut šokeerida. Aga see raamat ei ole kirjanik Saarikoskist, vaid pigem Tuula-Liina tunnetest tema vastu.

Autor on öelnud, et raamat toetub mälestustele, tunnetele, läbielamistele ja on väga isiklik. Raamatus räägib ta sellest, mida koges, elades päevast päeva koos Saarikoskiga. Varis ütleb: “Minu vaatenurk on naise vaatenurk: armastatu, abikaasa, ühise lapse ema, vaenlase ja sõbra vaatenurk.

Minu vaatenurka Pentti Saarikoskile ei ole kellelgi teisel, selles on raamatu mõte ja õigustus selle kirjutamisele.“

Eesti Keele Sihtasutus.

Geza Ottlik, „Kool piiril“

Ungari kirjaniku Géza Ottliku romaan käsitleb ühe Ungari piiriäärse sõjakooli sisemaailma. Kuna autor oli aastail 1923–1926 Kszegi sõjaväelise reaalkooli kasvandik, on seal hangitud elamused ja kogemused romaani aluseks.

Lugu esitatakse sõjakooli kahe kasvandiku vaatepunktist. Ühe – surnud Medve – mõtted pärinevad käsikirjast, milles ta kirjeldab kasvandike eluolu. Teine jutustaja on Medve sõber, kes kommenteerib ja täiendab sõbra käsikirja. Kaks vaatepunkti ja kaks ajatasandit annavad kokku üldpildi.

Romaan käsitleb moraalseid väärtusi ja on üldistusjõuline. Ungaris on raamat muutunud kultusromaaniks.

Pegasus.

“Kuldaväärt kudumid: valik Eesti kudujate loomingut”

Käsitööraamatuid ilmub palju, on tegu, et kullatükid nende seast üles leida. See raamat on oma nime väärt: 24 eksklusiivset kudumit käsitöömeistritelt, kes naudivad kudumist kui loomist, tulemuseks alati midagi originaalset, olgu vormilt tegu pitsilise salli, romantilise käekoti, kinnaste või kõrvarõngastega. Kudumite valmistamise kohta on raamatus põhjalikud õpetused. Kaunid fotod pakuvad inspiratsiooni järgmisteks kudumiteks.

Pegasus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles