Evelin Ilves premeeris noori sportlasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks presidendiproualt auhinna saanu oli sõudja Jüri-Mikk Udam.
Üks presidendiproualt auhinna saanu oli sõudja Jüri-Mikk Udam. Foto: PP

Kaks korda aastas välja antava noore sportlase preemia said presidendi abikaasalt Evelin Ilveselt sõudja Jüri-Mikk Udam ja kergejõustiklane Reena Koll.

Tallinna Reaalkooli 12. klassis õppiv Udam harjutab teist aastat Pärnu Kalevi treeneri Reet Palmi käe all. Koos pärnaka Geir Suursillaga osales ta kahepaadil Londoni olümpiaregatil.

Jõhvi gümnaasiumi 10. klassis õppiv Koll püstitas sel aastal teivashüppes Eesti A-klassi, juunioride ja noorsooklassi rekordid (4.15). Ta on tulnud Eesti noortemeistriks veel odaviskes, kaugushüppes, kõrgushüppes ja seitsmevõistluses.

SA Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu presidendi abikaasa allfondi noore sportlase preemia on mõeldud kuni 21aastasele väga heade tulemustega õppivale noorele, see on sihtotstarbeline ja mõeldud treening- ning võistluskulude ja varustuse katteks.

Preemia suurus on 1600 eurot.

Allfondi nõukoja liige, olümpiavõitja Gerd Kanter andis esmakordselt koostöös olümpiamängude peasponsoriga Nike välja omanimelise eripreemia, mille eesmärgiks on toetada noori sportlasi treeningvarustusega.

“Mida kõrgemale jõuad, seda tihedamaks läheb konkurents ning paljudes preemia taotlustes jäi kõlama, et abi oleks vaja treeningvarustuse soetamisel,” ütles Kanter. “Annan omalt poolt väikese lisapanuse, et saaksime teid tulevikus näha olümpiamängudel suuri tegusid tegemas.”.

Preemiat rahastava Nordea panga juht Vahur Kraft nentis, et rõõm on näha noori inimesi, kes on oma sportlaskarjääri sedavõrd jõuliselt alustanud ja täis indu võtmaks vastu uusi väljakutseid.

“Parimaks saamine nõuab palju tööd ja arukaid valikuid,” ütles Kraft. “Soovin tänastele noortele tahtmist ja motivatsiooni oma tööd teha, olgu see siis õppetöös või spordiradadel.”

2009. aastal pälvis noore sportlase preemia Pärnu jalgpalliklubi naiskonna mängija Anete Paulus ja aasta hiljem teenis kõrge tunnustuse toona Tõstamaa keskkoolis õppiv odaviskaja Liina Laasma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles