Narva kutsehariduskeskuse õpilased tulevad taas eesti keelt õppima

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskus.
Pärnumaa kutsehariduskeskus. Foto: Urmas Luik

Pärnu kutsehariduskeskusesse tuleb 20. aprillil õppima juba teine vahetusõpilaste grupp Narva kutsehariduskeskusest.


Kaks noormeest ja viis neidu, kes õpivad kodukoolis keskhariduse baasil toitlustusteenindajateks, õpivad Pärnumaa kutsehariduskeskuse eesti keele õpetajate ja praktikajuhendajate juhatusel kolm nädalat kestva programmi kestel intensiivselt eesti keelt klassis, köögis ja õppekäikudel toitlustuskohtadesse.



Noori õpetavad eesti keele õpetajad Monika Limberg ja Ruth Leping, praktikat juhendab kutseõpetaja Ingrid Ploom ning õppekäike toitlustus-majutusõppeosakonna juhataja Elle Möller. Õpilased ja neid saatvad õpetajad saavad osa Pärnu kultuurielustki: külastavad muuseume, vaatavad etendusi, kuulavad kontserte.



Keeleõppevahetus algab ja lõpeb testiga, millega mõõdetakse õpilaste eesti keele oskusi. Projekti käivitajad ootavad, et paranevad õpilaste eriala- ja suhtlemisoskus, paindlikkus mitteemakeelses keskkonnas probleeme lahendada, areneb meeskonnatöö ja initsiatiivikus, mis valmistavad õppurid ette selleks, et nad võiksid edukalt pärast kooli lõpetamist tööle asuda.



Narva õpilased tulevad Pärnusse Intergratsiooni Sihtasutuse toetatava projekti “Eesti keeles erineva emakeelega kutseõppurite eesti keele täiendava õppe korraldamine” raames.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles