Repliik: Eesti Rahva Ühisabi

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Vilgats.
Kalev Vilgats. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Rootsi rahandusminister ennustas, et töötute arv võib riigis tõusta poole miljoni inimeseni. Mu sõber Stockholmist andis teada, et ta pensioni vähendatakse sügisel üle 750 Rootsi krooni võrra, sest pensionikassas napib raha. Selliste teadete valgel pole imestada, et abivood Rootsist Eestisse kokku kuivavad. Igaüks iseenda eest.


Paraku olen külluseaastate jooksul puutunud Pärnus korduvalt kokku probleemiga, et inimesed pole saanud näiteks lahkunud vanematest või suureks kasvanud lastest järele jäänud korralikke rõivaid kuhugi anda, sest need pole olnud firmatooted. Kõige leplikum ja vähem pretensioonikas on inimeste tähelepanekul olnud Tulevik.



Vaene aeg paneb asjad paika ja kore sepikki hakkab ajapikku maitsema saiana. Teisisõnu, kätte hakkab jõudma Eesti Rahva Ühisabi aeg ja kui hädaliste abistamisega tegelevad MTÜd avalikkuse poole pöörduvad, küllap annetataksegi. Tõsi küll, firmasildid rõivastel võiks unustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles