Õpilased pidasid laata

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi õpilasfirma sai parima korduvkasutustoote auhinna.
Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi õpilasfirma sai parima korduvkasutustoote auhinna. Foto: Urmas Luik

Laupäeval Port Artur 2 kaubanduskeskuse aatriumis õpilasfirmade iga-aastasel laadal osales ligemale poolsada noorte enda loodud ettevõtet, laada käive oli ligi 1500 eurot.

Müügiks pakuti hulgaliselt käsitööd, leidlikke taaskasutusi, aga ka ilutooteid, trükiseid ja üksikuid teenuseid – reklaamiteenust ja robotiennustust.

Auhindade jagamisel said kodumaakonna õppurid mitmeid tunnustusi: Pärnu kunstikooli õpilasfirma purkidesse pandud küpsetuspaketid tortide ja kookide valmistamiseks pälvisid parima väljapaneku auhinna, Raeküla kooli õpilasfirma EwB Tegude kalender parima müügistrateegia auhinna.

Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi õpilasfirma tennisepallist tarbevidinaid tunnustati parima korduvkasutustootena, Sindi gümnaasiumi õpilasfirma Vah-vah-vah-vahva nimetati parimaks õpilasfirmaks väikeste põhikoolide arvestuses.

Port Arturi kaubanduskeskuse eriauhind läks Viira põhikooli õpilasfirmale Viira müügileti hea kujunduse ja aktiivse müügi eest.

Mujalt Eestist sõitsid Pärnusse Tallinna, Tartu-, Võru-, Viljandi-, Rapla-, Harju- ja Läänemaa õpilasfirmad. Rahvusvahelist hõngu andsid üheteistkümnendat korda toimunud laadale Moldovast kohale sõitnud õpilased.

Junior Achievement Eesti direktor Epp Vodja nentis, et praegu on Eestis registreeritud üle 150 õpilasfirma.

“Meil on palju näiteid, kus õpilased, kes ei ole ainetunnis kõige paremad, on seda õpilasfirma tegijana. Küllap on nad rahutuma loomuga,” rääkis Vodja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles