Sajad noored filmisid Pärnus muusikavideot

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen noorte poolt Pärnus filmitud muusikavideost.
Stseen noorte poolt Pärnus filmitud muusikavideost. Foto: Ekraanitõmmis videost

Laupäeval filmis ligi kolmsada Lääne-Eesti noort Pärnus ettevõtlikkusprogrammi ENTRUM öösessioonil muusikavideot. Koos režissöör Heigo Leplaga valmis video „Eesti laulu“ konkursile kandideerivale Teele Viira, Tuuli Ranna ja ULA loole ”Ring the Alarm”.

Öösessioonil osales 284 noort vanuses 13–19 aastat. ENTRUMi pressiesindaja Grete Roždestvenski teatel sündis muusikavideo stsenaarium noorte kahetunnise ajarünnaku tulemusena.

Aktsioonis osalenud noortele anti ülesandeks välja mõelda muusikavideo stsenaarium, mis arvestaks ajalimiidi, kaasatavate inimeste arvu, kasutatava tehnika ja ruumilisi piirangud. Aega oli antud üks öö ja kasutada võis vaid üht ruumi.

Stsenaariumi alusel filmiti nelja tunni jooksul massistseenide ja eriefektidega muusikavideo, mis esilinastus öösessioonile järgnenud hommikul.

Muusikavideo aktsiooni eesmärk oli arendada noorte loomingulisust ja pakkuda noortele võimalust omandada praktilisi teadmisi ja oskusi loomemajanduse valdkonnas.

ENTRUMi tegevjuhi ja videoaktsiooni produtsendi Darja Saare sõnutsi peab noortes ettevõtliku mõtteviisi arendamine käima konkreetse majandusvaldkonna praktilise tundmaõppimise ja tegevuse kaudu.

”See on parim viis noori motiveerida võimalikult varakult iseseisvat majanduslikku elu alustama, elu, kus noorel on võime enda ümber eneseteostusvõimalusi märgata, osata arukalt organiseerida tegevusi ja olemasolevaid ressursse oma ideede realiseerimiseks ning vastutada enda ja teiste eest,“ rääkis Saar. „Aktsioon läks noortele korda ja motiveeris neid veel suurema usinusega panustama ettevõtluse põhialuste ja majanduse õppimisse. Noored saavad nüüd aru, et nende ümber on tohutult võimalusi, mida peab oskama märgata ja kasutada."

ENTRUMi programmis osalenud 15aastase Magnus Liiri sõnade kohaselt oli muusikavideo filmimine üks parimaid kogemusi tema elus. ”See, kui õpid tundma, kuidas ühe muusikavideo produktsioon käib, ise aktiivselt selles protsessis osaledes, annab tuhat korda rohkem kui ühe järjekordse igava loengu kuulamine. See oli suur elamus meie kõigi jaoks ja motiveeris meid oma äriprojektide toimimisse veel enam panustama,” ütles Liir.

ENTRUM on Eesti Energia algatatud ja koostöös majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga ellu viidav üleriigiline noorte ettevõtlikkuse arendamise programm, milles kahe aasta jooksul on osalenud üle tuhande noore.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles