Rüütli tänavast

, linnakodanik aastast 1956
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lehtedest võib lugeda Rüütli tänava hääbumisest. Arutletakse tänava elustamise üle. Mida teha? Kirjutan oma ettepanekutest.

Esiteks tuleb ehitada Rüütli tänava äärde Jakobsoni parki riigimaja, kuhu saaks koondada kõik viis või kuus riigiasutust.

Teiseks tuleb August Jakobsoni ausammas viia Rääma linnaossa, kus on selle õige koht. Kolmandaks võiks linnavalitsus pargikvartali ümberprojekteerimise otsuse teha enne kohalikke valimisi.

Vanadel fotodel oli Rüütli tänav väga esinduslik. Kui saab teoks selle kvartali hoonestamine, muutub elu südalinnas elavamaks. Siin võiks paikneda kunstigaleriid ja mitmesuguste ühingute kontorid.

Kahju, et linnast kadusid paljud tööstusettevõtted, toimus valglinnastumine, kuigi Pärnus oleks ehitamiseks ruumi leidunud.

Võib-olla peaksid kinnistute omanikud olema rohkem oma linna patrioodid. Halb, et meie linnavalitsused vahetuvad liig sageli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles