Koidula kooli õpilased katsusid jõudu ristisõdade teemal

Madis Somelar
, ajalooõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Koidula gümnaasium.
Pärnu Koidula gümnaasium. Foto: Urmas Luik

Pärnu Koidula gümnaasiumi 10.a klassi õpilased võistlesid viktoriinis, kus pidid võistkondlikult näitama oma teadmisi ristisõdade teemal.

Uue riikliku õppekava ajaloo ainekava üldajaloo kursus on väga sisutihe ja aineõpetajale on tõsine väljakutse, kuidas jõuda õpitulemusteni nii, et õppeprotsess tekitaks õpilastele õhinat. Õpetajalt eeldatakse loovust ja laia metoodilist repertuaari.

Nii otsustasimegi õpilastega üheskoos, et proovime kontrolltöö asemel teadmisi kontrollida viktoriini abil. Küsimused eeldasid nii ristisõdade põhjuste kui tulemuste teadmist, oskust seostada ajalugu geograafia ja kirjandusega, seoste nägemise oskust. Õpilaste huvid ja võimed on erinevad, võistkondlik jõukatsumine haarab aga kõik kaasa. Peale selle eeldas vastamine ühist arutelu ja koostööoskust, sealhulgas oskust teisi kuulata ja oma seisukohta põhjendada.

Sügavama ajaloohuviga õpilased Petra Prints, Elis Pill ja Kristjan Kers said aga olla kohtunikud ning pidid ühise arutelu käigus otsustama, milline avatud küsimusega vastustest on punktivääriline.

Klass jagunes kuueks võistkonnaks. Esimese koha saavutas võistkond koosseisus Leenu Reinsalu, Joonas Timmi, Ian Saarnik ja Maarjo Mass. Teise koha pälvis võistkond koosseisus Erik Amor, Silver Käsper, Mark-Felix Mumma, Evelina Žõbina, Andrei Ivanov. Kolmandat kohta jäid jagama võistkond koosseisus Siim Oselein, Peeter Fridolin, Rasmus Retpap ja Hendrik Tamm ning võistkond koosseisus Karl Naarits, Timothy Rähmonen, Kristjan Peterson ja Siim-Joosep Saulep.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles