Gert Olesk: Oleme hakanud oma mängu leidma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vapruse meeskonna treener Gert Olesk.
Vapruse meeskonna treener Gert Olesk. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees
Jalgpalliklubi Vaprus peatreener Gert Olesk,
kas saite viimases 2:1 võidumängus Tallinna Legioniga saata platsile Vapruse meeskonna parima koosseisu?

Paraku ei saanud, sest Eesti noortekoondise liikmed Rauno Alliku ja Kaarel Kaarlimäe said treeninglaagris veidi vigastada ja ma ei riskinud neid mängu panna. Vanast kaardiväest võitles Rain Põldme gripiviirusega ja Aleksander Galkin peab veel mõnda aega jalga ravima.



Kuidas pidas meeskond kinni enne mängu kokku lepitud taktikast?


Mäng algas nii, nagu kavandasime. Suutsime kohe initsiatiivi haarata ja hakkasime vastastele kõrgelt peale käima. Kui Ivan Velikopoljel õnnestus 17-18 meetrilt rikošetiga värav lüüa, läksid Legioni mehed üpris närvi. Nad hakkasid üksteisega õiendama ja seda oligi meile vaja.



Tõele au andes tuleb tunnistada, et vastased toibusid esimesest ehmatusest ootamatult kiiresti. Minu hinnangul tekkis neil enne poolajavilet vähemalt kolm head väravavõimalust, kuid meie puurilukk Priit Pikker tegi supertõrjeid ja päästis meeskonna halvemast.



Mida on teise poolaja kohta rääkida?


Poolaja algust iseloomustan võrdsete vastaste heitlusena. Paraku suutis Legion oma võimaluse paremini ära kasutada ja mänguseisu 53. minutil viigistada.



Edasi domineerisime juba meie ja viimasel minutil põrutas Rait Sõrmus palli umbes 20 meetri pealt vastaste väravavahile püüdmatult sihile.



Teil on nüüd turniiritabelis kaks kaotust, kaks viiki ja kaks võitu. Kas võib loota, et võiduseeria jätkub?


Teeme kõik selleks, et nii juhtub. Mängime pühapäeval Kohtla-Järvel sealse Lootusega, kes on praegu esiliiga liider. Kindlasti läheme mängima võidu peale. Esiliigas ei ole meeskonda, kelle vastu tuleb kaitsest lähtuvat taktikat kasutada.



Heameelt teeb, et meeskond on hakanud üha rohkem oma mängu leidma. Koostöö noorte mängumeeste ja vanade tegijate vahel on juba tekkinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles