Hansakoolis kõlasid luulekavad

, huvijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Hansagümnaasium.
Pärnu Hansagümnaasium. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Juba kümnendat aastat järjest lõpetavad Hansagümnaasiumi 12. klassid vahetult enne jõulusid eesti nüüdiskirjanduse kursuse avaliku suulise arvestusega, eile ja täna esitasid nad luulekavasid rohkearvulise publiku ees.

Kõik nelja klassi abituriendid olid moodustanud töögrupid, et valida luuletused, mõelda läbi luulekava ülesehitus, kujundus ja süžee. Samuti tuli igal rühmal koostada kirjalik töömapp, kuhu pandi kirja luuletused ja nende autorid, kes millist osa loeb, selgitati luule valimise ja lavastamise põhimõtteid.

Ettekandmisele tuli väga erinevaid lavastusi: talve- ja jõuluaja ootuste luulekavadest kuni armastus- ja punkluuleni. Hindamiskomisjon, mida juhtis kooli direktor Silja Kikerpill, tõstis esile 12.a klassi noormeeste Marko Leeviku, Raiko Heinla, Rando Heinla ja Vaiko Vare kava „Südamelträäkijad“, kus kasutati Aapo Ilvese, Contra, Elo Viidingu, Hando Runneli ja Tõnu Õnnepalu loomingut, et lavastada parlamendi infotund, kus kordamööda avaldati arvamust poliitilise elu või ühiskonnaprobleemide üle. Luulekavas oli positiivne tegelane parlamendi esimees (Marko Leevik), kes tõi välja mõtteterad, kuidas muuta ühiskond jätkusuutlikumaks.

Kokku esitati 19 luulekava. Eriline tänu aga kuulub emakeeleõpetaja Tiiu Sarvele, kes on selle toreda traditsiooni algataja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles