Saatuse vingerpussid pole Liina Laasma tahet murdnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu juunioride EM-kulla võitnud Tõstamaa keskkooli vilistlane, 20aastane Liina Laasma õppib Tallinnas massööriks ja treenib odaviset Toomas Merila käe all.
Mullu juunioride EM-kulla võitnud Tõstamaa keskkooli vilistlane, 20aastane Liina Laasma õppib Tallinnas massööriks ja treenib odaviset Toomas Merila käe all. Foto: Urmas Luik

Mullu juunioride Euroopa meistri kulla võitnud ja Pärnumaa parima spordineiu tiitli pälvinud odaviskaja Liina Laasma valmistub järgmiseks hooajaks Tallinnas uue treeneri juhendamisel.

“Kolisin pealinna septembri algul ja minu treener on nüüd Toomas Merila,” rääkis 20aastane Laasma Pärnu Postimehele. “Olen valikuga väga rahul, me klapime omavahel hästi. Praegu pole mul plaanis uut klubi otsida, jään Pärnumaa spordiliidule truuks.”

Teil oli manala teele läinud treeneri Jaan Tammega aastatepikkune väga tulemusrikas koostöö. Mis olid Jaani kõige tugevamad küljed?

Me mõistsime teineteist poolelt sõnalt. Jaanil oli olukord alati kontrolli all, kõik õpilased kuulasid ja austasid teda. Ta tegi oma tööd hingega, tundis ise sellest väga suurt rõõmu ja see positiivsus kandus ka tema õpilastele üle.

Jaan oli konkreetne, distsiplineeritud ja tahet täis. Koostöö Jaaniga õpetas mulle palju ja tõi kaasa hulga õnnelikke hetki. Olen talle selle eest väga tänulik.

Mis ametit te Tallinnas õpite?

Õpin Martin Ilvese massaažikoolis sportmassööriks. Mitme valiku vahel langes kaalukauss just sinna.

Tean sportlasena, kui tähtis on lihashooldus, aga tegelikult kulub massaaž igale inimesele ära.

Tunnen inimese anatoomiat ja füsioloogiat nüüd paremini ja usun, et need tarkused mööda külge maha ei jookse.

Suvel tegi doktor Madis Rahu teile küünarnukisidemete operatsiooni. Kui tõsine olukord oli, kas ilma lõikuseta oleks võinud sportlaskarjäär lõppeda?

Operatsioon oli hädavajalik, sest muud ravivõtted ei andnud soovitud tulemust ja oda polnud enam võimalik visata. Kuna operatsioon oli üsna keeruline, kulub käe taastamisele palju aega. Järelravisse kuulub palju erinevaid harjutusi, mis aitavad küünarliigest tugevdada.

Eelmine hooaeg läks teil vigastuse nahka ja sellest on kahju, aga kas pealesunnitud paus andis ka midagi positiivset?

Läinud hooajal jooksis mitu halba asja kokku. Küünarnukk oli vigastatud ja koostöö treener Jaaniga lõppenud. Oli vaja teha otsuseid, kuidas edasi liikuda.

Nüüd on õnneks kõik jälle joone peal ja mul pole midagi kahetseda. Ma usun, et see üpris pikk järelemõtlemise aeg aitas teha õigeid valikuid.

Kui suurte koormustega saate praegu harjutada?

Saan enamjaolt kõiki neid harjutusi teha, mis vaja on. Põhieesmärk on visketehnika selgeks saada, et edaspidi vigastusi vältida. Kui tehnika on korras, saab jõudu ja kiirust lisada küll. Käin regulaarselt suusatamas, ujumas ja jooksmas ning kavatsen ka uisutama minna. Mitmekülgsus on edu alus.

Kas sel talvel on plaanis minna lõunalaagrisse?

Soojale maale minna ei plaani. Praegu mul viskamisega kiiret ei ole, tähtis on käsi kõigepealt korda saada. Laagris on ahvatlus oda visata väga suur, see võib kurvalt lõppeda. Ütleme nii, et iga asi omal ajal, kiiret pole kuhugi.

Milliseid plaane olete treeneriga järgmiseks hooajaks seadnud?

Nagu juba ütlesin, on kõige olulisem plaan keskenduda ravile ja alles seejärel saab rääkida tulevastest võistlustest. Olen veel väga noor ja arengumaad piisavalt. Kui rääkida pikemas perspektiivis, teen tööd ja näen vaeva selle nimel, et 2016. aastal olümpiamängudele jõuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles