Vändras joosti maratoni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuulisel ja tuisusel detsembrihommikul Vändra vallamaja eest Mispo I täis- või poolmaratoni jooksma läinud 15 inimest olid tõelised jooksuhullud, sest pikamaajooks sulalume ja tuisuvaaludega rajal kuulus pigem ekstreemspordi valdkonda.

Jooksu võitis 3:15.32ga Jüri Siht, järgnesid Priit Talu (3:25.10) ja Ergo Meier (3:35.58). Neljas oli Meelis Atonen, kellele see oli elu 90. ja selle aasta 19. maratonijooks.

Jooksu peakorraldaja Joel Tints sai kaheksanda koha, talle oli see tänavu kümnes, üldse 49. maraton. Vaprad olid täismaratonil ka naised: Annika Pang sai aja 4:53.41 ja Viia Kaldam lõpetas kaks minutit hiljem. Poolmaratoni võitis Reigo Lehtla 1:44.19ga ja Vändra aeroobikatreener Terje Õiglane sai aja 2:07.45.

Mispo I maratoni idee sai Tints Helsingist. “Korraldasime jooksu väga lihtsalt: märkisime lindiga maha jooksuringi, kindlustasime ajavõtu, joogipunkti ja teeninduse finišis,” rääkis ta. “Ideest teostuseni kulus kaks nädalat. Tulemusega jäid rahule nii jooksjad kui korraldajad, esimene proov õnnestus.”

Aktiivselt 23 aastat tegutsenud Vändra terviseklubi Mispo jäi küll kümme kuud tagasi AS Wendre tootmispinna laienemise tõttu peavarjuta, aga siis pakkus Vändra vallamaja uusi ruume, kuhu klubi liikmed tegid jõusaali, sauna ja duširuumid.

Mispo üks soove on jätkata Vändra maratonide traditsioone. Esimene korraldati 1956. aastal, viimane 1994. aastal, kokku oli Vändras 39 maratonijooksu.

Kui viiel esimesel maratonil startisid vaid eestlased, siis kuues tõi juba kohale külalisi ja edasi laienes geograafia kiiresti. Seitsmekümnendate alguses oli Vändra maraton üleliiduliselt arvestatav jooksuvõistlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles