Pärnu kuurordi juubeliaasta liidab spaad ühistegevusse

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuleval aastal tähistatava Pärnu kuurordi 175 aasta juubeli puhul tulevad siinsed spaahotellid esimest korda välja ühise juubelipakettide kampaaniaga.

Juubeliaasta üritused ja kampaaniad on suvepealinna muudest sündmustest hõlpsasti eristatavad, kõike aastapäevaga seonduvat märgistatakse elevanti kujutava logoga. Sümbolloom on inspireeritud 1950ndatel Pärnu rannas olnud suurest puust elevandist, mille lonti pidi võis vette liuelda. On teada, et 1959. aasta suvel oli atraktsioone rannas kaks: üks lastele madalamasse vette ja teine suurtele sügavamasse.

“Soovime logo ja ühistegevusega teadvustada Pärnut ja kõike kuurordiga seonduvat kohalikele ja linna külastajatele, eeskätt viia noorteni sõnumi, et Pärnu on tänu oma ajaloole jätkuvalt roheline kuurortlinn, kus hea elada, õppida, töötada ja puhata,” võtab juubeliaasta olemuse kokku Pärnu linnavalitsuse planeerimisosakonna arenguteenistuse juht Anneli Lepp.

Üks saabuva aasta ettevõtmisi on spaade ühine eripakettide kampaania.

Ühine kampaania

“Spaahotellid võtsid linnavalitsuse ideest tulla juubelipakettidega ühe logo all välja meelsasti kinni,“ räägib Lepp, kelle ütlust mööda pakuvad eripakette sanatooriumid Tervis ja Sõprus, veekeskus Tervise Paradiis, spaa- ja konverentsihotell Strand ning taastusravikeskus Viiking.

Kuigi kohalikud hotellid ja spaad on ennegi ühise turundamise eesmärgil seljad kokku pannud ja koos messidel käinud, pole juubeliaastaga sarnast ühisnimetajaga pakettide pakkumist varem olnud.

“Tore, et sellise mõtte teoks tegime,” kiidab Strandi tegevdirektor Aime Vilgas. Viikingi tegevdirektor Kairi Lusik leiab, et küllap lööks Pärnu taastusravikeskused ja spaad analoogsetes projektides edaspidigi kaasa.

Sisu poolest said spaadel paketid väikeste erinevustega, kuid hind ja nimi on kõigil üks. Nii on linnal lihtne ühte toodet eri spaade linkidega välja pakkuda.

Peale üldisema kuurordipaketi pakutakse päevaspaad, mida võib kasutada nii pärnakas kui hotelli külastaja.

Strand pakub oma peamisest sihtgrupist, ärikliendist lähtuvalt kiiret turgutavat päevaspaad. See sobib hästi kiire või ootamatu sündmuse puhul, kui juuksed, käed või nägu ruttu vaja korda seada.

“See pole mõeldud ainult ärikliendile,” toonitab Vilgas. “Et paketi mõte on kiire turgutus ja kordaseadmine, ootame nii pärnakaid kui hotelli külastajaid seda kasutama.”

Viikingiski on kaks juubelipaketti: üks majutusega kliendile ja teine, ambulatoorne pakett, on mõeldud kohalikule inimesele.

“Tahame murda müüti, et oleme rajatud ainult turistide teenindamiseks, ja julgustada kohalikele elanikele tehtud pakkumistega kasutama meie ravi- ja lõõgastusteenuseid. Õnneks näeb pärnakaid meie majas uuringutel, protseduuridel ja ilusalongis aina enam,” sõnas Lusik.

Kuurordikohvikud

Ühistegevusse on juubeliaastal haaratud 14 Pärnu kohvikut.

Kuurordikohvikute projektis osalejad koostavad igaüks kolm korda aastas spetsiaalse juubeliaastale pühendatud eel- ja põhiroast ning desserdist koosneva toiduvaliku.

Menüüs on need eined elevandilogoga eristatavad. Kuurordikohvikud leiab üles kuurordikohvikute siltide järgi, mis toitlustuskohad aastaks nähtavale kohale üles seavad.

“Kampaanias kaasa löövad kohad nimetavad end terve aasta jooksul kuurordikohvikuks, säilitades seejuures oma näo ja eripära,” kirjeldab Lepp ja lisab, et soovitavalt on menüül Pärnu kuurordile omane hõng. Selle erinevus tavamenüüga võrreldes on see, et kasutatakse mõnd vana retsepti või vanast menüüst võetud toidu nime.

Et kuurort seostub tervisevete ja tervislike eluviisidega, võiks Lepa arvates järgida tervisliku toitumise põhimõtteid, kuid kindlasti mitte dieeti radikaalses mõttes.

2013. aasta alguses leiavad linnakodanikud postkastist lehe, kus antakse ülevaate Pärnu spaade pakkumistest, kuurordikohvikutest, linna terviseradadest, kergliiklusteedest, spordiklubidest ja kuurordi aastapäeva tähistamise sündmustest.

Juubeliaasta sündmuste tarvis luuakse kodulehekülg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles