RMK loobus kuuseretkede korraldamisest

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

RMK ei korralda tänavu enam metsaretki jõulupuude järgi, küll lubatakse kuusepuud tuua koju mujaltki kui avalikult reklaamitud kohtadest.

“Oleme tänavu organiseeritud kuuseretkedest loobunud, sest huvi nende vastu on aasta-aastalt aina vähenenud,” rääkis Riigimetsa majandamise keskuse pressiesindaja Mari-Liis Kitter.

Kitter ütles, et ilmselt on üks põhjus selles, et omal käel metsa minemine ja metsas kuuse eest tasumine on iga aasta lihtsamaks muutunud.

Viimasel kahel aastal on RMK pakkunud välja ka konkreetseid kuusekohti, kuhu inimestel lihtne minna. “Seega soovitame RMK kodulehel kuusekohtade kaardiga tutvuda ja endale meelepärane koht välja valida. Iga koha juures on koordinaadid, millele klikkides saab oma sõiduteekonda kuusekohani välja arvutada,” jagas ta näpunäiteid.

Kitter lisas, et peale välja pakutud kuusekohtade võib riigimetsast ka mujalt kuuske tuua, v.a kaitsealad ja metsameeste rajatud noorendikud. “Kraavikaldad, elektriliinide alused ja teeäärsed piirkonnad sobivad selleks hästi,” tõi ta näite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles