Venemaa lubab Poola lennukivraki tagastada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene välisminister Sergei Lavrov lubas ühisel pressikonverentsil oma Poola ametivenna Radosaw Sikorskiga, et Moskva tagastab 2010. aastal Smolenski lähedal alla kukkunud Poola presidendilennuki rusud niipea kui võimalik.

Sikorski hoiatas, et “rusude üleandmisega venitamine langeb varjuna meie kahepoolsetele suhetele”, ja viitas, et rusud on Poola riigi omand.

“On rõõmustav, et jaanuaris sõidab Venemaale järjekordne, loodan, et viimane logistika eest vastutav rühm, et kooskõlastada (rusude üleandmise) tehnilised detailid,” lisas ta.

Lavrov ütles omakorda, et rusud võidakse Poolale üle anda alles pärast uurimise lõpetamist.

“Selles asjas ei tohi olla kunstlikke tähtaegu. Uurimine tuleb lõpule viia, enne kui asitõendid üle antakse. See on meie seadusandlus ja me ei saa seda muuta,” kuulutas Lavrov.

Vene välisministri sõnade järgi soovib Venemaa võimalikult kiiresti kogu selle töö ära teha.

Varssavi on väljendanud nördimust, et pole enam kui kaks aastat pärast õnnetust vrakki ikka veel kätte saanud. Smolenski lähedal toimunud katastroofis hukkus Poola tollane president Lech Kaczynski ja veel 95 inimest. Poola välisminister palus eelmisel nädalal Euroopa Liidu välispoliitika juhilt Catherine Ashtonilt, et blokk selles küsimuses Moskvale survet avaldaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles