Vanalinna kool tegi loomadele jõulukingituse

, 8.a klassi õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass. Foto on illustreeriv.
Kass. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu Vanalinna põhikooli õpilased tegid üheskoos Pärnu loomade varjupaigale sooja jõulukingituse.

8.a klassijuhataja Malle Šalda eestvedamisel kogus terve kool loomade tarbeks tekke, patju, kassiliiva ja toitu. Kõik selle jaoks, et kassid-koerad võimalikult valutult talve üle saaksid elada.

Selline aktsioon on varemgi meie koolis aset leidnud ja tookord koguti palju rohkem asju, kui loota juleti. Nii juhtus tänavugi. Alguses oli ainult 8.a klassil plaan väike heategu teha, aga kui kooli juhtkond meie plaanist kuulis, riputati koolilehele üleskutse üheskoos aidata.

Uudis levis kulutulena ja igas vanuses õpilased hakkasid kooli tooma oma kodudes leiduvaid ülearuseid tekke ja patju, millest koerad ja kassid kasu saaksid. Asju kogunes sedavõrd palju, et kui varjupaiga buss neile järele tuli, ei mahtunud neid ühekorraga ära viimagi.

Oli rõõm näha, kuidas kõige usinamad heategijad olid algklassiõpilased, kelle panus ettevõtmisesse oli väga-väga suur. Samuti oli südantsoojendav tõdeda, kui paljudes meie kooli õpilastes on abistamise soov ja kui vähe oli selleks vaja, et õpilased tegutsema hakkaksid.

Peale selle, et saime anda oma väikese panuse loomade heaolu loomiseks, oli see kõigile heategijatele omamoodi jõulukingitus, sest andmisrõõm on ju alati suurem kui saamisrõõm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles