Paikuse lapsed andsid supiköögirahvale kontserdi

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse lasteaia Mesimumm poisid ja tüdrukud tõid Pärnu supiköögi rahvale oma esinemisega jõulurõõmu.
Paikuse lasteaia Mesimumm poisid ja tüdrukud tõid Pärnu supiköögi rahvale oma esinemisega jõulurõõmu. Foto: Ants Liigus

Mittetulundusühingu Ärkamine eile toimunud jõulupeole andsid särtsu Paikuse lasteaia lapsed, kes esitasid eakatele laule ja tantse.

Pärnus Suur-Posti tänavas asuva supiköögi Raja Juures ja MTÜ Ärkamine juhataja Raissa Juhans-Murumets ütles, et peale jõuluürituse, mis ühingul iga-aastane traditsioon, kogunetakse peolaua taha kindlasti ülestõusmispühade paiku ja 15. aprillil, kui tähistatakse mittetulundusühingu aastapäeva.

Ehkki tegu supiköögiga, pakuti eilsel jõulukogunemisel pidulistele traditsioonilist pühadesööki. Päkapikud olid supiköögist juba varem läbi astunud ja jätnud väikestele esinejatele kuuse alla trobikonna kingipakke.

Ärkamisel on praegu 67 liiget, kui ühing 1991. aastal asutati, oli neid 250.

Supiköögis käijaid tuleb kuus aga kordi enam: sööjate ringi mahub eakaid, keskealisi ja paljulapselisi peresid, varjupaiga asukaid, kodutuid, aktiviseerimiskeskuse Tulevik rahvast ja Ärkamise enda liikmeid.

Paljud on püsikäijad, kes vajavad supiköögi teenust lausa iga päev.

Ent ikka ja jälle kohtab Juhans-Murumets majas mõnd inimest, keda näeb siin esimest korda.

“Ja kui ta ütleb, et pole neli päeva süüa saanud, endal silmad otsimas leiba, siis muidugi ta küsib ja võtab veel teise ja kolmandagi taldrikutäie,” teab Juhans-Murumets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles