JääOrel kingib kuulajaile soojust südameisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäääär.
Jäääär. Foto: ARTUR SADOVSKI/PM/SCANPIX BALTICS

Sel reedel annab Pärnu Eliisabeti kirikus kontserdi Jäääär täiendatud koosseisus, esitades lugusid oma 22aastase loomingu paremikust.

JääOreli nime kandev kontserdisari kujutab endast Jääääre põhikoosseisu kuuluvate liikmete koosmusitseerimist teiste tunnustatud interpreetidega, andes armastatud ansambli loomingule uue kõla ja veidi teistsuguse meki.

Sel aastal on ansambel endaga tuurile kaasa võtnud organist Ulla Kriguli ning kollektiivi viiuli ja tšelloga toetava noore, ent andeka muusikaakadeemia tudengi Ann Kuudi.

Jääääre liikme Tarvo Jaaksoo ütlust mööda peaks selle kooslusega kontsert hinge liigutama igas vanuses kuulajal ja sobib ideaalselt täitma jõuluvana kingikotti.

Jaaksoo jutu järgi jääb ansambel JääOreli kontsertidel oma liistude juurde ja esitusele tulevad vaid  kollektiivi repertuaari kuuluvad lood. “Päris klassikalisi jõululaule Jäääär esitama ei hakka, neid kõlab sel aastal artistide esituses piisavalt ja rohkemgi,” põhjendas ta.

Idee oreli, tšello ja viiuliga Eestimaa pühamutesse tuuritama minna sündis juba mõni aasta tagasi Bonzoga kirikus esinedes, kus sai selgeks, et Jääääre muusika sobib külma ja rõsket jumalakoda üles soojendama kui valatult.

JääOreli nime all on tuuritatud varemgi, kuid Jaaksoo väitel lubab bänd seekordsetel kontsertidel lisada repertuaari paar uut lugu ning anda nii mõnelegi palale uue ja põneva lahenduse.

Peale Pärnu võib JääOrelit nautida Tallinnas Rootsi-Mihkli kirikus ja Tartus Jaani kirikus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles