Galerii: “Tähesäral” tunnustati kultuuri- ja sporditegijaid

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu muuseumis toimunud aastaauhindade üleandmise tseremoonial “Tähesära” tunnustati Pärnumaa parimaid kultuuri- ja sporditegijaid.
Pärnu muuseumis toimunud aastaauhindade üleandmise tseremoonial “Tähesära” tunnustati Pärnumaa parimaid kultuuri- ja sporditegijaid. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eile õhtul Pärnu muuseumis toimunud aastaauhindade üleandmise tseremoonial “Tähesära” tunnustati Pärnumaa parimaid kultuuri- ja sporditegijaid.

Eesti kultuurkapitali nõukogu väljaantava kultuuripärli tiitli pälvis Matti Killing, kellele anti ühtlasi Pärnumaa ja linna aasta treeneri tiitel.

Kultuurkapitali Pärnumaa ekspertgrupi aasta kultuuritegija tiitel anti üle Pärnu pärimusmuusika päevade vedajale Ülle Jantsonile.

Karl-Hannes Tagule jätkus rohkemgi preemiaid ja autasusid: Pärnumaa ekspertgrupilt aasta sporditegija laureaadi tiitel, Pärnumaa ja Pärnu linna aasta meessportlase tiitel ning Pärnumaa omavalitsuste liidu antav stipendium.

Pärnumaa ekspertgrupi väljaantavaks aasta kultuurisündmuseks kuulutati Kabli „Päikeseloojangu“ festival ja spordisündmuseks Pärnumaa võidupüha maraton. Aasta kultuuriobjektina pärjati tseremoonia toimumispaik Pärnu muuseum.

2012. aastal silma paistnud sportlastena jagati tunnustust veel aasta parimale naissportlasele Kaisa Pajusalule, noorsportlastele Laura-Maria Ojale, Geir Suursillale ja Andra-Laura Meeksale, juuniorsportlasele Eleriin Haasile, tehnikasportlasele Toivo Nikopensiusele, invasportlasele Vaiko Varele, spordiveteran Aleksander Karamale.

Parima võistkonnana tõsteti esile sõudmise neljapaatkonda ja Pärnu võrkpalliklubi meeskonda. Parim noortetreener on sõudetreener Reet Palm.

Aasta toetajana pälvisid tunnustuse Pärnu Postimees ja AS Pärnu Mets ning üllatajana Paikuse motoklubi.

Pärnumaa rahvakultuuri särainimestena tunnustati rahvakultuuri preemiaga Imbi Tõnissoni ja kultuurikorraldajana Kadri Rebast.

Pärnumaa kultuuri aastaauhinnad pälvisid aasta tegutsejana Pärnumaa rahvakultuuri keskselts, aasta toetajana August Rapp ja üllatajana Hanna Valk.

Pärnu linna kultuuripreemia anti üle lauluseltsile Endla.

Pidulik auhinnaõhtu oli inspiratsiooni saanud lõppevast filmiaastast ja muuseumis eksponeeritud samasisulisest näitusest.

Preemiate ja auhindade üleandmist vedasid tseremooniameistritena Pärnu maavanem Andres Metsoja ja Pärnu linnavolikogu esimees Vahur Mäe.

Kaasa lõid Rahvusringhäälingu Pärnu korrespondent Ester Vilgats, Kunstide maja akordionistide ansambel ja superstaarisaate karastusega Anne Uusna laulustuudio õpilane Getter-Heleen Aron, aasta üllataja Hanna Valk Toomas Volli laulustuudiost ja Endla Murdi edukas lauluõpilane Karmen Kõrnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles