Aivar Kurvits pani Pärnu lasteküla lapsed joonistama

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agapella noorteansamblis mängivad paljud juba viis aastat ja on käsikellasid peos hoidnud esimesest klassist peale.
Agapella noorteansamblis mängivad paljud juba viis aastat ja on käsikellasid peos hoidnud esimesest klassist peale. Foto: Urmas Luik

Ühes käsikellastuudio Agapella neljanda advendi kontserdiga Pärnu Raeküla Vanakooli keskuses avati sealsamas Pärnu lasteküla näitus neist joonistustest, mis valmisid suvise laagri käigus kunstnik Aivar Kurvitsa juhendamisel.

Pildid jäävad Vanakooli keskusesse üles jaanuari lõpuni.

“Olin ise kunagi laps ja kasvasin lastekodus üles. Kuna ma seal kasvasin, ma ka õppisin seal väga palju. Sellest leidsin tõuke aidata kaasa tänapäeva laste arengule – nemad on samasuguses olukorras nagu mina kunagi, kui mind maha jäeti,” märkis Kurvits idee sünnilugu.

Lapsepõlve veetis Kurvits Haapsalus, mis nüüd seostub paljudele traagilise lastekodupõlenguga. “Olen teiselt poolt Eestist, Põlvamaalt pärit, elu on mind palju pillutanud,” tõdes ta.

Kunstniku pakutud ettepaneku võttis Pärnu lasteküla heal meelel vastu ja suvise Pivarootsi laagri käigus see teoks saigi.

Raeküla Vanakooli keskuses esinenud Agapella käsikellamängijate noorteansamblit juhendavad Helvi Treiblut ja Reine Niin olid endaga koos esinema kutsunud head sõbrad vokaalansamblist Juicy, mis ühendab Toomas Volli käe alt sirgunud noori lauljaid.

Treiblut sõnas, et Pärnu käsikellastuudios harjutab viis koosseisu eri eas mängijaid. Kuuldud noorteansamblist nooremad teevad seda ettevalmistusrühmas. On veel kontsertansambel ja kaks täiskasvanute ansamblit, kokku üle 50 kellamängija. Detsembri keskel võis neid kõiki kuulata suurel galakontserdil Pärnu raekojas.

“Kuna alustame ABCst päris pisikestega ja abiks on värvilised kellad, mis annavad ruttu noodilugemisoskuse, esitas ettevalmistusrühm, mis sügisel alustas, jõuluks juba väikse eksamipala,” kirjeldas Treiblut.

“Kui sealt lähevad õpingud ladusalt edasi, oleme teinud kahte moodi. Oleme tublimad viinud ettevalmistusrühmast üle järgmisse koosseisu, aga psühholoogilises mõttes on ikkagi parem, kui sama seltskond kasvab, areneb ja astub üle järgmisele tasandile,” märkis Treiblut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles