Sindis võidutses Treimani laulukolmik

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Publiku lemmikuks kujunes hääletussedelite järgi Sindi segakoorist mullu novembris väljakasvanud Šallallaa Kristel Reinsalu juhendamisel.
Publiku lemmikuks kujunes hääletussedelite järgi Sindi segakoorist mullu novembris väljakasvanud Šallallaa Kristel Reinsalu juhendamisel. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa vokaalansamblite päev Sindis lõppes teadmisega, et aasta pärast saadakse kokku Treimani rahvamajas, sest sealt on pärit külakorda käiva ürituse peavõitja.


Üheksa laupäeval Sindi seltsimajas lavale astunud vokaalansambli hulgas tunnistas žürii eesotsas rahvusooper Estonia solisti Hans Miilbergiga parimaks Treimani trio nii tasakaalus häälte kui rahvalaulu parima esituse eest.



“Tase oli küllalt kõrge, konkurents tugev,” kinnitas Miilberg, tunnustades majanduslikult raskel ajal vapralt kooskäivaid laulukultuuri hoidjaid.



Treimani trios laulavad Viljar Soomre, Tiia Soomre ja Lelde Jalakas. Loosi tahtel seitsmendana publiku ja þürii ette astunud laulukolmik esitas hingestatult ja lustlikult läti rahvaviisi “Riia kõmab”, mehhiko rahvalaulu “My Mexico” ja eesti rahvalaulu “Laul sai otsa”.



Esikoha omaniku hoida jääb aastaks 1988. aastast rändauhinnana kasutusel massiivne metallist helihark ja Sindi linnavalitsuselt sai võitja preemiaks 1500 krooni.



Laulurõõmu jagasid nimetatu kõrval teistega Lavassaare naisansambel Kuremari, Suurejõe segaansambel Humala, Tori naisansambel Salme Naesed, lauluselts Mõnusalt, Pärnjõe ansambel Krõõt ja Kraaded, Sindi seltsimaja naisansambel Ðallallaa ja Pärnu Ülejõe gümnaasiumi noortest 2006. aastal alguse saanud ning sellest väljakasvanud noorteansambel Greip, mille lauluseaded teeb Fred Rõigas.



Kolm neidu-noormeest pälvisid kuulajatelt aplausi ja nende “Saaremaa valss” kõlas saateta värskendavas esituses. Žürii tunnistaski Greibi parimaks a cappella ansambliks.



Sindi seltsimajja tõi vokaalansamblid kokku kohaliku lasteaia ansambel Top Ten, mida juhendab Helle Salumäe. Just Top Ten oli mullukevadise konkursi võitja ja täitis nüüd külalislahkelt Pärnumaa vokaalansamblite 2009. aasta laulukonkursi “Muusika on rõõmu jaoks” korraldaja kohustust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles