Rakvere teater annab Endlas külalisetendusi

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ines Aru ja Ülle Lichtfeld Rakvere teatri lavastuses "Leenane’i kaunitar".
Ines Aru ja Ülle Lichtfeld Rakvere teatri lavastuses "Leenane’i kaunitar". Foto: Rakvere Teater

Rakvere teater tuleb järgmisel nädalal Pärnu Endlasse kolme külalisetendusega.

Conor McPhersoni “Meresõitjat” on teater nimetanud vennaarmuks kahes vaatuses.

Jõulud Iirimaal Dublinis. Sharky on jõuluõhtuks koju tulnud, et oma vanema ja pimeda venna Richardi eest hoolitseda ning koos vanade sõpradega paar tihi kaarte mängida. Kärakas ja jutud voolavad. Ühtäkki ilmub aga välja tuttav minevikust ja Sharky avastab, et on segatud millessegi hoopis suuremasse kui sõbralik pokkerimäng.

Rakvere teatri uuslavastus valmis rühmatööna ja esietendus 30. novembril 2012.

Martin McDonagh’i “Leenane’i kaunitari” on Rakvere teater mänginud Pärnus varemgi. Näidendi lavastaja ja muusikaline kujundaja on Üllar Saaremäe.

Iirimaal öeldakse, et kui astelhernes enam ei õitse, on suudlemise aeg möödas. Visa hingega astelhernes õitseb aga varakevadest hilissügiseni.

Mägises ja karmis Iiri külakeses elav Maureen (Ülle Lichtfeldt) on neljakümne aasta jooksul suudelnud vaid kahte meest. Tema ema Magi (Ines Aru) arvates on sedagi liiga palju. Maureeni ja tema seniilsust teeskleva ema suhted pannakse proovile, kui nende ellu sekkub tütrele armastuselootust pakkuv mees.

Ka Tove Janssoni armastatud Muumioru tegelastega “Muumitrolli ja Sabatähe” on lavastanud Üllar Saaremäe. Peaosa – Muumitrolli – mängib Kertu Moppel.

Ühel suvehommikul ärkab Muumitroll vara, et ilusat päeva mitte maha magada. Kuid Muumiorg on sel hommikul teistsugune. Punakat valgust üle taeva laotav Sabatäht on teel otse maakera ja kõigi poole, kes seal elavad. Kogu Muumiorg läheb halliks, isegi meri läheb kaduma. Asja tuleb uurima minna ja reis on nii ohtlik, et võileivad peab kaasa võtma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles