Hansagümnaasiumi abituriendid lähevad tagasi lasteaeda

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise kevadel tutipidu tähistanud Pärnu põhikoolide lõpetajad Rüütli tänaval.
Eelmise kevadel tutipidu tähistanud Pärnu põhikoolide lõpetajad Rüütli tänaval. Foto: Ants Liigus

Homme peavad Pärnu Hansagümnaasiumi kaheteistkümnendate klasside õpilased tutipidu. Pärast viimast koolikella suunduvad abituriendid Pärnu lasteaedadesse.


„Õpilased on end ära jaganud linna 13 lasteaia vahel, et kohtuda sealsete kooli minevate rühmadega,“ rääkis Hansagümnaasiumi huvijuht Lea Lips.



Lastele võetakse kaasa näitamiseks oma kunagised 1. klassi koolivihikud ja aabitsad. „Kes raatsib, see kingib mudilastele oma mänguasju ja lasteraamatuid,“ kirjeldas huvijuht. Abituriendid räägivad pisikestele lugusid oma kooliajast, annavad nõu, kuidas koolis hakkama saada, mängivad ringmänge ja laulavad. Raeküla lasteaeda suunduvad tutipeolised lähevad koos lasteaiaga matkale.



„Meil ei ole ju enam esimest klassi ja seetõttu olid lõpetajad kurvad, et ei saa viimase kella aktusel koos 1. klassi jumbudega möllata,“ ütles Lips. „Lasteaedadele saadetud koostööettepanek võeti aga positiivselt vastu, kindlasti on väikestel põnev vanemaid õpilasi enda moodi käitumas vaadata.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles