Karude jututuba ootab taas väikseid raamatusõpru

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatukogu.
Raamatukogu. Foto: Ants Liigus

Pärnu keskraamatukogu lasteosakond kutsub laupäeva keskpäeval taas kõiki 5–8aastasi raamatusõpru Karude jututuppa, et üheskoos lugeda ja raamatuid vaadata. Külla tulevad ja oma lemmikraamatuid tutvustavad eelmisel aastal tublisti raamatuid lugenud noored raamatukogukülastajad.

Uue aasta esimene jututuba algab A-st, sest selle tähe eestvedamisel hakkavad kasvama sõnad aasta, aabits, armas ja algus. Juttu tuleb teistestki tähtedest ja neist tekkivatest päris tavalistest või täitsa naljakatest sõnadest. Lapsi ootab "Eesti unejuttude ja -salmide kuldraamatust" leitud lugu sajajalgsest ja tema kiirest magamaheitmisest, teatas Pärnu keskraamatukogu lasteteeninduse peaspetsialist Signe Peeker.

„Tubli lugeja 2012“ tiitli saanud noored on rõõmsalt lubanud Karude jututoa väikestele raamatusõpradele oma lemmikraamatuid tutvustama ja ette lugema tulla. Nele Leit-Teetlausi, Tamur Talviku ja Oskar Palmi huvide ja hobide hulka kuuluvad peale raamatulugemise veel kunstiprojektid, purjetamine, motokross, laulmine, näitlemine, arvuti avastamine ja palju muudki. Kes millega tegeleb ja millist raamatut ette loeb – see saab selgeks kohapeal.

Peale eespool nimetatute saavad eelmise aasta tubli lugeja tiitli ühes aukirja, raamatu, karukäpakleepsu ja raamatukogu kirjapulgaga veel Polina Reger, Marlene Makarov, Richard Ester, Maris Sameli, Laura Pähkel, Ellen Poopuu ja Johanna Taggu. Oma auhinnad saavad nad kätte keskraamatukogu lasteosakonnast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles