Budismi keskus näitab filmi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnu Tiibeti budismi keskus (Drikung Dorje Tšö Dzong) korraldab pühapäeval endises kutsekooli majas lahtiste uste päeva, mille raames näidatakse huvilistele filmi Buddha elust.

“The Life of Buddha” on BBCs (British Broadcasting Corporation) valmistatud linateos ja räägib loo sellest, kuidas India-Nepali piiril asuvasse kuningriiki sündis prints, kellele ennustati juba sündides suure usumehe rolli. See aga polnud tema kuningliku isa plaanidega kooskõlas. Pojast pidi saama kuninga mantlipärija ehk valitseja. Seetõttu kasvatati printsi lossimüüride vahel, lubamata tal näha tavaelu koos selle murede ja kannatustega.

Loomulikult huvitus Siddharta juba lapsena teistsugustest asjadest kui tema eakaaslased. Ta mõistis varakult põhjuse ja tagajärje seost. Vaatamata isa pingutustele, õnnestus noormehel lõpuks ikkagi lossimüüride vahelt välja pääseda ja tutvuda tavaeluga. Ta nägi vanadust, haigust ja surma ning mõistis inimkonna kannatusi, mis saigi tema edasise tee vundamendiks.

Prints lahkus paleest ja asus otsima oma teed, et leevendada inimeste kannatusi. Ületades järgemööda takistusi, jõudiski ta lõpuks sellele arusaamisele ja sai Buddhaks, mis tähendab valgustunut.

Film tõlgitakse eesti keelde kohapeal ja on tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles