Paljudele on mahlajoomine oluline just hommikul. Toitumisteadlase Mai Maseri sõnutsi annavad mahlas sisalduvad vitamiinid ja mineraalained tugeva energiasüsti kogu päevaks. Maseri hinnangul ei tasuks karta mahlast saadavaid kaloreid, kuna mahlas sisalduv puuviljasuhkur ei tee paksuks.
Aprill on kuulutatud üle-eestiliseks mahlakuuks, mille tähistamisega soovitakse pöörata elanike tähelepanu mahlale kui olulisele toitainete allikale.
, Eesti koolides korraldatakse mahlateemalisi loenguid ning algust on tehtud katsetega, kus õpilased saavad noorte teadlaste kombel loodusõpetuse ja bioloogiatundides mahla uurida.
Katsete käigus uuritakse valguse ja õhu mõju puuviljade ning mahlade säilivusele ning saadakse teada, millistes tingimustes säilivad toitained kõige paremini. (PP)