Eestlased eelistavad multivitamiinimahla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahlapakid.
Mahlapakid. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Uuringufirma Nielsen tehtud mahlamaitsete eelistuste turu-uuring näitab, et eestimaalaste lemmik on multivitamiinimahl, mida eelistab veerand mahlatarbijaist. Sellele järgnevad apelsini- (turuosa 18 protsenti), tomati- ja õuna- (8) ning ploomi- ja jõhvikamahl (4).


Paljudele on mahlajoomine oluline just hommikul. Toitumisteadlase Mai Maseri sõnutsi annavad mahlas sisalduvad vitamiinid ja mineraalained tugeva energiasüsti kogu päevaks. Maseri hinnangul ei tasuks karta mahlast saadavaid kaloreid, kuna mahlas sisalduv puuviljasuhkur ei tee paksuks.



Aprill on kuulutatud üle-eestiliseks mahlakuuks, mille tähistamisega soovitakse pöörata elanike tähelepanu mahlale kui olulisele toitainete allikale.



Loodud on mahlaleht

www.mahla.info

, Eesti koolides korraldatakse mahlateemalisi loenguid ning algust on tehtud katsetega, kus õpilased saavad noorte teadlaste kombel loodusõpetuse ja bioloogiatundides mahla uurida.



Katsete käigus uuritakse valguse ja õhu mõju puuviljade ning mahlade säilivusele ning saadakse teada, millistes tingimustes säilivad toitained kõige paremini. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles