Nõid Nastja ja hariduse arengukava

, Pärnu linnavolikogu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Et riik tuleb ja gümnaasiumi ootamatult ära võtab, on nii nagu see nali, et kuulutame Rootsile sõja ja anname kohe alla, mis ehk antud juhul polegi halb. Hea ei ole aga see, et Pärnu linnavalitsus ei hooli arengukavast ega olegi arvatavasti võimeline midagi usutavat planeerima, ammugi koolirahvast väntsutuste eest kaitsma.

Pärnu Postimehe juhtkirja (vt “Riigigümnaasium ei tule, aga tuleb”, PP 9.01) kommenteerija, kes tundub olevat teadjamees, ütleb, et mulgid olid kõigega nõus ja hea, et Pärnu selles osas Viljandist targem. Mis maakeeli tähendab, et mulgid päris lollid, meie natuke vähem.

Volikogu istungil 20. detsembril 2012 esitasin haridusvaldkonna arengukava kinnitamisel abilinnapea Jane Metsale tagamõttega küsimuse, mis tulenes samal päeval avaldatud nõid Nastja arvamusest, et 15–20 aasta jooksul muutub maailm totaalselt, nii nagu varasemates arengutes toimunuks see näiteks 100–200 aasta jooksul.

Niisiis küsisin, kas arengukava 2013–2025 koostamisel on linnavalitsus võtnud arvesse ka nõid Nastja arvamust. Vastus oli ettearvatav ja tulemus käes. Kas kohe või kuu aja pärast hakkab volikogu tarmukas koalitsioon arengukava tõenäoliselt muutma. Skeptiline olen nii Nastja kui linnavalitsuse suhtes, sellise arengukava poolt ma ei hääletanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles