“Bändomaanial” annab tooni indie-rock

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Bändomaania 2012" finaalkontsert. Pildil on ansambel Suund on Pluuto.
"Bändomaania 2012" finaalkontsert. Pildil on ansambel Suund on Pluuto. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tänavuse Pärnumaa noortebändide konkursi “Bändomaania” kümne finalisti seas on vaid üks metal-bänd, mis on korraldajate meelest ajalugu arvestades üllatav.

“Bändomaania” üks korraldaja Risto Tamm avas, et tänavuse Pärnumaa noortebändide konkursi finaalis näeb kollektiive The Boondocks, Suund on Pluuto, A3, Voice of Voices, The Raiders, The Pedestrian Hit Squad ja At One Thirty Pärnust, Midnight Suni Vändrast, OLi Seljalt ja ansamblit Omas Elemendis Kilingi-Nõmmest.

“Kui vanasti oli metal peamine stiil, siis tänavu esindab seda vaid The Raiders,” rääkis Tamm. “Ülejäänud üheksa on kõik indie-rock’i bändid. See on väga üllatav.”

Korraldaja ütlust mööda on tänavuste osalejate muusikas tunda mulluse Eesti parima noortebändi Sibyl Vane’i mõjutusi.

“Paistab, et bändid, kes on Pärnust edasi jõudnud, mõjutavad ikka siinseid noori muusikuid,” arutles Tamm. “Kui vanasti olid metal-bändid Bedwetters ja Mushy päevakajalised, tuli palju metal-bände peale. Nüüd, kui Sibyl Vane esindab pigem meloodilist rokki, üritatakse olla nende moodi.”

Tamm lisas, et aasta-aastalt muutuvad Pärnu noormuusikud üha professionaalsemaks. “On kuulda, et Pärnumaa muusikaõpe on kõrgel tasemel, sest bändid lähevad iga aastaga järjest paremaks,” kinnitas Tamm. “On mitu kolmeliikmelist bändi, mis kõlavad aga väga hästi. On tunda, et mängijad on saanud hea kooli.”

Pärnumaa tänavune parim noortebänd selgub 22. veebruaril ööklubis Sugar.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles