Superkrossihooaeg avatakse jäärajasõiduga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külgvankritega mootorrattad krossirajal.
Külgvankritega mootorrattad krossirajal. Foto: Erki Sport

Erki Spordi superkrossi karikasarja esimesel etapil Audi auhindadele kihutavad pühapäeval Valgeranna jäärajal kaheksa võistlusklassi autod, külgvankriga krossimootorrattad, quadracer'id ja krossikardid.

Sarja peakorraldaja Eiki Eriste rääkis, et  võistluspäev 1,1 kilomeetri pikkusel ovaalil algab treeningsõitudega, seejärel on igal masinaklassil ühe ringi pikkune ajasõit, kaks poolfinaali ja finaal.

Superkrossi arvestuses võistlevad kuni 17aastased noored, 2WD 1600 ja 2000 ccm, Classic RWD, 2WD ja 4WD vaba- ja rahvakrossi sõitjad. Erki Spordi karikatele võistlevad Volgad ja quadracer'id ning Eesti karikasarja punkte jahivad külgvankrid ja krossikardid.

Kümnest etapist koosneva superkrossi sarja järgmine osavõistlus on veebruaris Raplamaal Ohekatku rajal ja märtsis kihutavad autod Pärnumaal Taalis. Aprillis võisteldakse Harjumaal Laitses, mais, juunis, juulis ja augustis Audru ringrajal, septembris taas Ohekatkul ja sarja võitjad selguvad oktoobris finaaletapil Taali krossirajal.

Eelmisel aastal kihutas superkrossi etappidel kõigis klassides kokku 122 auto- ja motosportlast.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles