Gripp on jõudnud Pärnumaale

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läinud nädalal kasvas ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine 27 protsendi võrra ja arstide poole pöördunuist 40 protsenti olid lapsed.

Terviseameti andmeil leidis kogu Eestis laboratoorselt kinnitust kuus A-gripi- ja viis B-gripiviirust. Kui A-grippi registreeriti läinud nädalal ainult Tallinnas, siis B-gripiga seotud haigestumisi oli teiste seas Pärnumaalgi. B-gripiviirus põhjustab tavaliselt üksikuid haigusjuhte ja väga harva epideemiaid.

Kokku on hooaja algusest laboratoorselt kinnitatud grippi Eestis 47 korral, neist 22 korral on olnud tegu A-gripi ja 25 korral B-gripiga.

Möödunud nädalal vajas haiglaravi kaks gripiviirusega patsienti, neist üks alla nelja-aastane laps. Kokku on sel hooajal gripi tõttu haiglas olnud 28 patsienti.

Kui Euroopas on gripiviiruse levik praegu talve kohta tavapärane, siis USAs hinnatakse haigestumuse intensiivsust kõrgeks ja gripi tõttu on surnud 20 last, edastas terviseamet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles