“Superstaari” Fredi teeb Pärnus superpeo

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fredi Pärs näeb oma tulevikku sooloartistina, kes esitab head muusikat.
Fredi Pärs näeb oma tulevikku sooloartistina, kes esitab head muusikat. Foto: TV3

Homme astub spaa- ja konverentsihotelli Strand klubiüritusel “Staaride öö” pophittidega üles Fredi Pärs, kes sai tuntuks TV3 laulusarjas “Eesti otsib superstaari”, kus pälvis tänavu viienda koha.

Põltsamaalt pärit 20aastane Fredi on tegelnud laulmisega umbes kuus aastat. Kuidas igasuguse muusikahariduseta noormees laulmiseni jõudis, ei oskagi ta täpselt seletada. “Ütleme nii, et muusika leidis lõpuks minu,” tõdes ta. “See on mu hobi, suurim huvi ja kirg. Muusika on ainus asi, mida teen südamega.”

“Superstaari” saade andis palju

Kuigi Tallinna tervishoiu kõrgkoolis tervise-edendust õppiv noormees peab oma muusikalist tulevikku üsna ähmaseks, on ta eesmärk siiski kunagi oma muusikat välja anda. “Olen valmis kõvasti tööd tegema,” kinnitas Pärs Pärnu Postimehele. “Seda ma ette ei kujuta, et looksin bändi ja paneksin sellele nime, olen siiski sada protsenti soololaulja. Ometi tahan enda ümber koondada muusikuid, kellega koos muusikat teha ja esinemas käia.”

Pärs tinistab algtasemel kitarri ja on kirjutanud mõned lood, mida ta siiski eriti heaks ei pea. Muusikast meeldib talle esitada pop- ja r&b-muusikat.

Fredi on öelnud, et Eesti muusikutest hindab ta enim Inest ja Mari Pokineni. Esimesega sooviks noormees kunagi koostööd teha, sest Inese selja taha on koondunud väga professionaalne tiim.

“Eesti otsib superstaari” saatesse läks Fredi pärast mõningast arupidamist.

“Mõte saatesse minna tuli juba eelmise hooaja alguses, aga teadsin, et pole selleks veel valmis,” rääkis noormees. “Nüüd tundsin, et aeg on käes, ja otsustasin proovida. Saade andis mulle juurde kõike: tutvusi, uusi kogemusi, enesekindlust, julgust. Mulle avanesid paljud uksed, mis oleksid ilma saateta kindlasti ikka veel suletud. Saade õpetas mulle seda, et julge pealehakkamine on pool võitu.”

Fredi on tunnistanud, et “Superstaar” on ideaalne võimalus lauljatel end muusikatööstuses nähtavaks teha. Mõningaid pakkumisi sai tänu saatele temagi.

Superstaariks krooniti õige

Küsimusele, kas Fredi jäi oma viienda kohaga rahule, vastas nooruk, et see oli tema jaoks ülim saavutus.

“Kui tegu on juba tippkümnega, siis on väga raske ennustada, mis saab,” nentis ta. “Kõik oleneb hääletajatest. Saatest lahkusid inimesed selles järjekorras, nagu rahvas tahtis, järelikult pidi asjade kulg selline olema. Mina olen oma kohaga kindlasti rahul. Muidugi oleks olnud tore laulda superfinaalis ja ehk isegi saade võita, aga tühjade kätega ma ei jäänud ja ajan oma asja edasi.”

“Eesti otsib superstaari” viienda hooaja võitnud pärnakat Rasmus Rändveed pidas Fredi väga sihikindlaks.

“Rasmus teab täpselt, mida ta teeb ja kuidas ta seda teeb,” märkis Pärs. “Samuti on ta hästi tugeva iseloomuga, nii et pähe talle arvatavasti astuma ei hakata, mis ongi hea, sest muusikatööstus on päris karm. Meist ei saanud küll südamesõpru, aga Rasmus on tegelikult väga hea ja hooliv inimene. Võin öelda, et saate võitis laulja, keda soosis rahvas, nii et õige inimene.”

Homme Strandi klubisse jõudva üritustesarja “Staaride öö” raames astuvad Eesti klubides lavale “Superstaari” saates tuntust kogunud noored muusikud.

Koos Fredi Pärsiga on homme õhtul Strandi laval teinegi saatest tuttav laulja Karl Madis Pennar, kelle laeks jäi lohutusvoor.

“Käisime Karliga Saaremaal esinemas ja seal sujus asi üpris hästi,” meenutas Fredi. “Oli küll tehnilisi probleeme, aga Karliga koos laval olles on efekt palju parem ja inimestele tundub see meeldivat. Nüüd vaatame, kuidas meil Pärnus asi välja tuleb.” Fredi kinitusel esitab duo Pärnus viimase aja tuntud pop- ja tantsumuusikat ning poisid annavad endast kõik, et tuleks superpidu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles