Vanalinna koolis oli lustlik ja hariv tervisenädal

, 8.a klassi õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna kooli tervisenädal: tervislik toitumine.
Vanalinna kooli tervisenädal: tervislik toitumine. Foto: Erakogu

Pärnu Vanalinna põhikoolis oli 14.–18. jaanuarini tervisenädal, mille raames toimus hulk üritusi ja loenguid, et suurendada õpilaste teadlikkust tervislikust eluviisist.

Kõik päevad olid väga mitmekülgsed ja erinäolised. Esmaspäeva iseloomustas loosung „Liikumine teeb terveks ja rõõmsaks“, kui kõigil õpilastel oli võimalus vahetundides osa võtta kooli aulas toimuvatest aeroobikatundidest, et üheskoos naeru ja muusika saatel istumisest kangeks jäänud keha ja meel jälle rõõmsaks võimelda. Aeroobikatunde juhendasid Karolin Kivimäe ja Maria Sutt.

Teisipäeval oli keskseks teemaks tervislik toitumine, sest tervislik toitumine on teadagi hea tervise alus. Algklassidele toimus parima toorsalatiretsepti võistlus ja võitjasalatile kingiti parima toorsalati 2013 tiitel. Põhikooliõpilaste teadmised ja oskused pandi aga proovile tervisliku nädalamenüü koostamisel, mis viiks õpilastel ja õpetajatel keele alla ning oleks ühtlasi mitmekülgne ja tervislik. Samuti toimusid kogu kooliperele tervisliku toitumise teemal loengud, mida korraldas toitumisnõustaja Helle Kullerkupp.

Kolmapäeval pandi rõhku vaimsele tervisele, sest vaid vaimselt terve inimene suudab rõõmu tunda igast päevast. Koolistressi vastu oli võitlema tulnud tunnustatud lastepsühhiaater Kaja Rand, kes rääkis vaimse tervise tähtsusest õpilaste elus. Algklassiõpilastele kõneles tervisliku eluviisi tähtsusest linnaarst Ada Kraak.

Neljapäev oli pühendatud hammastele. 1.–6. klassi õpilased kuulasid Jannseni hambaravi hambaarsti Karmo Vunki õpetusi, kuidas hoolitseda oma hammaste eest ja vältida hambahaigusi.

Reede kutsus aga üles kogu klassiga meeldivalt ja tervislikult aega veetma. Iga klass läbis koolipäeva keskel või lõpus üheskoos värskes õhus 2013 sammu vabalt valitud suunas. Kui nõutud arv samme tehtud, oli igal klassil ülesanne end pildile jäädvustada. Pärast seda ei jäänud aga muud üle kui tuldud teed pidi tagasi kooli või kodu poole jalutada, kaasas rõõmus meel ja punased põsed.

Kooli tervisenädala lõpetasid toitumisnõustajad Helle Kullerkupp ja Madleen Simson loenguga „Kuidas jääda ellu?“ kõigile koolitöötajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles