Pisipõnnidega raamatukokku

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme ennelõunal kutsub Pärnu keskraamatukogu Mürakarukool kokku kõik 1,5–4aastased pisipõnnid, kel tahtmist uudishimuliku pilguga ringi vaadata ja uusi sõnu ning samme õppida.

Täiskasvanute julgustaval toel lauldakse ja mängitakse üheskoos nimelaule: mürakarulaulu, üllatusi peitva koti mõistatuslaulu ja aitäh-laulu, mille saatel sõpradega hüvasti jäetakse.

Peale selle saavad mürakarud raamatukogus mängult läbi roosipõõsaste käia, oma nime meelde tuletada ja rütmisalmi proovida.

Et tegevused pilku köidaksid ja põnevust tekitaksid, on õpetaja Katrin Hildunen-Alvelal varuks marakapillid, rääkimata oskusest pisikeste “kunstmüramist” kitarri, Hiiu kandle, parmupilli või lihtsalt heliseva lauluga saata.

Lasteosakonnas on pärast kooli ootamas palju häid raamatuid ja terve raamatunäitus pealkirjaga “Minu nimekaim raamatus: moodsate ja vanamoodsate nimedega lapsed eesti lasteraamatutes”.

Krista Visas Pärnu keskraamatukogust lisas, et Mürakarukoolis käimise eest tasu ei küsita, mõelda tasuks vaid vahetusjalatsite või kumminaksudega sokkide-sukkpükste peale, et tantsujalg ülemäära ei libiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles