Juhtkiri: Kalevi staadioni ainus võimalus

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Praeguseks on lõplikult selge, et linnavalitsus ei looda Pärnu Kalevi staadioni renoveerimiseks erainvestorit leida. Et nii suure tõenäosusega läheb, viitas linnapea Toomas Kivimägi juba eelmise aasta detsembri keskel Pärnu Postimehes ilmunud kommentaaris.

Toona oli Kivimägi veel õrnalt kahtlev, leides, et “valget laeva” ei pruugigi tulla, kuid põhimõtte, millest nüüd lähtuma hakatakse, ütles välja: “Pärnu linn on piisavalt suur ja võimekas, et olla ise oma esindusstaadioni peremees.” Linn ei pruugi küll alati olla hea peremees, kuid võimekust seda olla leidub kindlasti.

Linnapea nüüdse, veidi konkreetsema seisukoha järgi tuleb unistused ja ootused erainvestori leidmiseks kõrvale heita, sest vastasel korral pole staadioni ka viie aasta pärast.

Pärnu Postimehe hinnangul polegi otsest vajadust jääda ootama, et mõni lahke mees või naine omakasupüüdmatult suure summa raha välja käib. Erarahaga käinuks kaasas (kasumi)ootused, mis ei pruukinuks linna huvidega kattuda.

Kalevi staadioni lugu on vana ja kulunud nagu ehitis ise. Teisiti kui väga konkreetse otsusega poleks saanudki edasi minna, aga edasi minna on vaja, jõudmaks Euroopa Liidu järgmise rahastamisperioodi ree peale.

Praegu, aasta alguses, võib tähtaeg 2015 tunduda kauge, kuid kui arvestada, kui kaua on spordirahvas korralikku staadioni kõige selle juurde kuuluvaga oodanud, ei olegi see paar aastat eriliselt pikk aeg.

Loodame, et Kalevi staadion jääb üheks prioriteediks pärast sügisesi valimisigi, olenemata sellest, kes võimupirukat jagama hakkavad, sest ikka veel suvepealinna tiitlit kandev Pärnu vajab nii esindusstaadioni kui ilusat ranna rajooni, mida praegune laguhunnik küll ei ilmesta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles