Jõusaal läks asja ette

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõpe klubi esimesele korrusele rajatud jõusaal on talvisel ajal rahvarohke.
Lõpe klubi esimesele korrusele rajatud jõusaal on talvisel ajal rahvarohke. Foto: Urmas Luik

Lõpe kultuurimajas pea teist kuud tegutsev jõusaal on kohalike seas populaarne, seda külastavad nii koolipoisid, tudengid, pedagoogid kui ka pensionärid.

Lõpe klubi juhataja Kristel Rohumägi rääkis, et jõusaali pole Lõpel ega sealkandis teadaolevalt varem olnud. “Räägiti, et paar poissi arendanud kusagil kuuri all väikest jõunurka vanaisa kokkukeevitatud rauajuppidest,” teadis ta.

Idee rajada jõusaal kogus toetajaid, kuigi isegi klubi juhataja ei kujutanud ette, mismoodi see hakkab välja nägema.

Projekti toetasid Paulin ja Alec Watts, kes katsid ettevõtmise kümneprotsendilise omaosaluse. Tegu on inglastega, kes elanud Eestis mõnda aega Tartus ja hiljem Lõpel, kus neil on praegugi korter, rääkis Rohumägi. Praegu elab lahke eakas paar Inglismaal.

9000 euro eest osteti 14 jõumasinat. “Sõudeergomeeter oli meil juba varem olemas,” lisas klubi juhataja. Tema sõnade kohaselt oli kohalikke, kellel oli jõusaaliks kujundatud esimese korruse väiksest saalist kahju, sest seal sai juubeliüritusi pidada.

Teisalt on jõusaal kogunud palju harrastajaid: tosin huvilist külastab seda vaat et iga päev. Päeval tulevad treeningule kodused, õhtul töötavad ja õppivad kohalikud. “Investeering läks asja ette,” lõpetas Rohumägi jutu.

Lõpe põhikooli direktor Mare Paarasma oli rahul, et koolipoisid on leidnud lõpuks koha ja tegevuse, mis neid tõeliselt huvitab. Jõusaali tullakse naaberküladestki, sest hind on ülimalt taskukohane ning õpilased ja üliõpilased pääsevad jõusaali lausa tasuta.

Direktor rääkis, et mitmed pedagoogidki külastavad jõusaali ja vajadusel juhendavad noori.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles