Surju istutatakse Euroopa memoriaalmets

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surju põhikooli õpetaja Agnes Leemet alustas rahvusvahelist koostööd teadmata, mida see endast kujutab, ent on nüüd sellest vaimustuses.
Surju põhikooli õpetaja Agnes Leemet alustas rahvusvahelist koostööd teadmata, mida see endast kujutab, ent on nüüd sellest vaimustuses. Foto: Ants Liigus

Surju kooli kaks õpetajat viibivad sel nädalal Türgis ja reis toimub Comeniuse koolidevahelise koostööprojekti “Europe in our School” raames, mille ühe väljundina rajatakse Surjusse Euroopa memoriaalmets.

Projekti veab Surju põhikooli inglise keele õpetaja ja koordinaator Agnes Leemet, suureks abiks on infojuht Valter Tominga.

Projektis osalevad peale Surju põhikooli veel seitse kooli kuuest riigist: Poolast, Soomest, Hispaaniast, Türgist, Itaaliast ja Rumeeniast. Kõiki partnerriike on projekti jooksul plaanis külastada.

Esimeseks ettevõtmiseks on ühise veebipõhise ajakirja kokkupanek, mis on väljas projekti kodulehel. Esimesse internetiajakirja kirjutasid Surju õpilased Eesti vaatamisväärsustest. Kahe aasta vältel on plaanis jätkata materjalide ilmutamist geograafia, ajaloo, spordi, kultuuri, majanduse ja looduse teemal.

Kõik materjalid kirjutavad õpilased valmis ise, märkis õpetaja Leemet.

Esimeste projekti raames toimuvate tegevuste seas olid teemahommikud: 4.–9. klassini loositi välja riigid ning klassidel tuli ette valmistada selle riigi kohta stend ja korraldada riiki tutvustav päev.

Esimesena astusid detsembris üles neljanda klassi õpilased, kes korraldasid Rumeenia päeva: tegid Rumeenia auto Dacia joonistusvõistluse, tutvustasid Rumeenia riiki, kõlasid rumeenia rahvaviisid ja muinasjutt.

Märtsis toimub koolis Poola kultuuri päev. Mais ollakse juba valmis võõrustama külalisi. Et kava näeb ette väikest metsaistutamist igas riigis, on Surju põhikoolil kavas see kevadel ette võtta ja kui vähegi võimalik, siis koos külalistega. Tulevane puudesalu hakkab kandma Euroopa memoriaalmetsa nime.

Surju põhikooli jaoks on 2012.–2014. aastani kestev Comeniuse koostööprojekt juba teine sellelaadne ettevõtmine.

Paljud õpetajad teevad aktiivselt riikidevahelist koostööd ka eTwinningu raames. Osalised on oldud juba kümmekonnas projektis ja praegugi on õpetajate vedamisel neid teoksil päris mitu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles