Kaupo Meiel: Üks Eesti, üks tõde

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Nädal tagasi esitles Keskerakonna juht, Tallinna linnapea Edgar Savisaar pealinnas raamatut “Tõde Eestist”, millest on nüüdseks saanud ilmselt üks enimtsiteeritud teoseid Eesti ajakirjanduses.

Näiteks Postimehe võrguversioonis ilmusid ja ilmuvad järjepanu uudisnupud, mille pealkirjas kordub “Savisaare tõde Eestist”. “Savisaare tõde Eestist: omavalitsuste pankrotilaine on vaikival meetodil läbi viidav haldusreform”, “Savisaare tõde Eestist: inimestesse süstitakse massimeedia abil väärkujutlusi”, “Savisaare tõde Eestist: dalai-laama nurjas Lasnamäe trammiliini ehituse”, “Savisaare tõde Eestist: talongid on uus turumajanduslik hitt” ja nõnda edasi.

Väljavõtteid on vahendanud kahtlemata teisedki väljaanded ja veebiküljed, reklaam ja tähelepanu, mida ei suutnud sellises mahus pälvida ei Sofi Oksaneni “Kui tuvid kadusid” ega E. L. Jamesi “Viiskümmend halli varjundit”. See pole üllatav, räägib ju Savisaar Eestist ja Tõest ning selles on Hugo Hiibuse karikatuurid.

Nagu Savisaar ise pole lihtsalt poliitik, vaid nähtus, pole tema uudisteoski lihtsalt raamat, vaid nähtus.

Nähtusi leidub igasuguseid, eksitavalt peibutavad virvatulukesed uduski on nähtused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles