PKHK võõrustas külalist Taani partnerkoolist

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskus.
Pärnumaa kutsehariduskeskus. Foto: Urmas Luik

Pärnu kutsehariduskeskust külastas EUC Nordvestsjaellandi kooli esindaja Lene Smith, õppevisiiti rahastas Nordplus programm.

„EUC Nordvestsjaellandi ja Pärnumaa kutsehariduskeskuse (PKHK) koostööle pandi alus eelmise aasta novembris, kui meie kooli esindajad käisid õppevisiidil Taanis,“ rääkis kutsehariduskeskuse avalike suhete juht Anneli Rabbi ja lisas, et külastuse käigus leiti ühiseid huvipunkte, millele edasises koostöös keskenduda.

EUC Nordvestsjaellandi kooli esindaja Lene Smith viibis kutsehariduskeskuses vastuvisiidil 22.–24. jaanuaril. Kohtumisel tutvuti PKHK koolimaja ja praktikabaasidega, külastati Pärnu suuremaid metalli-, elektroonika- ja puiduettevõtteid ning pandi paika edasised sammud koostöö arendamisel. Koostöös partnerkooliga kirjutatakse projektitaotlus arenguosakonna töötajate töövarjutamiseks järgmisel õppeaastal ja metallivaldkonna kutseõpetaja lähetuseks.

Lene Smithi sõnade kohaselt on taanlastel õppida PKHK e-õppe kogemusest ja sellest, kuidas kasutada efektiivsemalt tänapäeva õppemeetodeid. „Koostöökohaks on õpetajate vahetus, et õppida mõlema kooli parimatest kogemustest,“ ütles Rabbi.

Taanis on Rabbi sõnade järgi samuti hea koostöö ettevõtetega, kuid viimastel aastatel on vähenenud praktikakohtade arv. Taanis asuv kool on suurem, kus on ka rohkem õpetatavaid erialasid. Väike erinevus on ka näiteks selles, et õpperühmades on üks õpetaja 20 õpilase kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles